sista augusti

31 augusti, min födelsedag. Ett helt år äldre och mitt liv blir bara bättre och bättre! :-)

Jag vaknade som vanligt av bebisskratt (finns nog inget bättre ätt att vakna på!), gick in i vilgots rum och där ligger han med ett litet hjärta målat på pannan, haha! Min goa goa oskar har målat på sin son! :P
Vi myste i soffan och åt frukost i soffan och sedan somnade sömntutan om, då passade jag på att kasta i en hårfärg i kaluffsen och totalstäda badrummet, hann även fixa ordning tvätten.

Sen kom svärmor lagom till när vilgot hade vaknat och hälsade på. Jag fick ett presentkort på chillistore, ett betongfat som hon gjort och en supersöt godisskål av oskars farmor. TACKAR!!! :-) Jag blev jätteglad!

Nu är syster och pappa påväg hit, vi ska lunch ihop och pappa ska hjälpa mig släpa ner en hylla till källaren och kanske en gaderob som jag inte vill ha i hallen.. Vet bara inte vart jag ska ställa allt!

Senare farmåt kvällen kommer släkten hit. Tur att mormor erbjöd sig fixa tårtor åt mig eftersom jag själv är kass på att baka(men jag gör de gärna ändå) och oskar gör inte särskillt aptitliga tårtor. han bakade en tårta åt en kille på sitt jobb förra veckan och den innehöll ENBART vaniljkräm, sockerkaksbotten, även en marängbotten, grädde, mer vaniljsås, mer grädde och toppad med några fjuttiga geléhallon. Jag vill gärna ha lite hallongeg i mina tårtor :P

Nej, somsagt, lunchtajm! :-)

hur ska jag

få ihop min dag?

jag har tagit upp några kycklingfilér från frysen men inte kommit på hur jag ska tillaga dom tills oskar kommer hem på lunch.. Blir nog en gryta med röd curry, alltid gott!
 Måste till stallet och lyckas få in min häst från hagen, de gick fan inte igårkväll. Jagade omkring honom i en halvtimma sen tappade jag tålamodet. Han vaktade sina ston och dom andra hästarna fick inte komma i närheten, han vägrade flja med in och sprang omkring som en stor ståtlig hingst .. Så jag fick ringa hovslagaren en kvart innan han skulle komma och be om ursäkt! haha! Han ska komma idag istället,så jag måste lyckasfå in hästjävel idag samtidigt som jag har vilgot med. Undra hur de ska gå? Hoppas innerligt de är någon i stallet som kan köra omkring honom i vagnen en stund.


Igår fick jag ett stort fina paket av mamma, de innehöll ett nytt bett, spö, ny sadelgjord och ett par riktigt fina ridbrallor. Väl behövligt! Tackar jag för! :)

Imorgon är de kalas här som gäller. Tur att jag har mormor som bakar tårta! :-)

Nu ska jag städa och fixa med tvätten! bebisen sover en sväng nu. KOmmer väl säkerligen vakna direkt när jag börjar göra någonting vettigt..

Fredagsmys!

vilgot sover på mig just nu, men sin näsa intryckt i mitt armveck (han brukar ligga så ?!)..
Imorses gav vi oss ut på långpromenad, tog på regnskyddet ifall de skulle börja regna och givetvis gjorde de det! Men regnjacka eller paraply till mig själv glömde jag givetvis. Mina jeans och luvtröjan var dyngsura när vi kom hem! Vi myste under ett träd i några minuter och hoppades på att regnet skulle avta men icke, de regnade bara mer och mer! Men direkt när vi klev innanför dörren hemma så höll de upp!

Mamma kom förbi med lunch, smaskig sallad från Roma. Dom har nog fått in lite nya sakerdär, bla chilinudlar och sånt smaskigt!
 jag har passat på att frosta av frysen också, det har jag dratt på i flera veckor men nu är de gjort. Och de passar ju utmärkt eftersom vi ska försöka storhandla idag! :-) 
 Först ska vi till stallet kl 6 och släppa ut Lego i en annan hage. jag får magont när jag tänker på detta..(jag är mega barnslig)
 Lego har inte gått på något sommarbete eftersom han och hans flickvän Billan samt två andra ston gått kvar i hage nere vid stallet, men nu är de dags för alla andra hästar att få komma ner igen. Så smartast vore ju att släppa ihop lego med dom andra hätarna i sommarhagen först så han inte går bananas och vaktar sina ston allt för mycket Han har tendenser att bli väldigt hingstig. Jag får magont eftersom jag känner att dom kommerröja rnt som fan i hagen och han kommer väl säkerligen skada sig. peppar peppar ta i trä!

Imorgon ska jag åka och löshoppa honom, ska bli jättekul. De var flera år sedan vi gjorde de sist :-) Ska kollalite med Elisabeth om hon kommer ha några hoppgrupper där jag och lego an platsa i också,  känner att hoppträning kan komma passande nu framåt hösten. Älsklingen gillar att hoppa! :-)

Oskar slutar jobbet strax, han och vilgot följer nog med till stallet. Sååker vi och storhandlar direkt efter, blir väl till att försöka laga något gott ikväll och ha lite fredagsmys :)

ÄLSKADE HÄST



Nu måste ni

Sitter med funderingar på vad jag ska göra med kaluffsen.
behövs en färgning. Men vilken färg?
mörk, ljus, slingor?!

slingor är ju alltid roligt att ha.. hm eller? Jag kanske ska vara mörk, kanske ännu mörkare?
alla blir visserligen mörkare nu framåt hösten. kanske trist?

Nu KRÄVER jag att ni lägger en kommentar om vad jag bör göra med håret. Obedelbarbums!


vilotajm

halva veckan har gått, underbart! Vilgot och jag sussade länge och när vi vaknade passade jag på att bada honom. Så nu luktar han undrbart, (de gör han väl alltid men..) Nu ha han somnat till här bredvid mig och jag ska nog passa på att slänga in en tvätt och kanske sortera alla mina kläder.  Våran klädkammare är rörig, jag har framme saker jag inte använder alls. Borde skänka bort massa kläder!..

Oskar kommer hem på lunch idag, de tycker jag är mysigt!

Nej sjuttsingen, jag ska skynda medans goaste och finaste bäbisen i världen vilar! ja precis, goaste och finaste bebisen i världen har JAG !!!!!

vanliga dagar

nu blir de vanliga dagar. Oskar stack precis iväg till jobbet, vilgot ligger i babygymmet ohch jag ska strax pilla in linserna och dra på mig mjukisarna och ta en promenad. akut behov av att gå till ica och köpa mat till vilgot, de blev fan soprent här hemma nu, och vi brukar alltid ha minst 2 extra förpackningar mjölkersättning hemma.. jaja, lyckats missa de nu iaf.

Ser ut att vara underbart väder ute, så jag sticker direkt! Hoppas ica öppnar nio! :)

trista affärer

varit på jakt efter kläder till Ville på stan en stund men gav upp. Han behöver pyjamaser, luvtröjor, nya jeans och annat smått&gott.. Men här i stan fanns de inget skoj! Känner mig lite besviken men detta innebär shoppingsväng till antingen trollhättan eller skövde imorgon. Skojsigt med lördagsutflykt med min lilla familj! :-)

Nu ska lilleman få en ny blöja och sedan sk vi ta oss en powernap innan vi beger oss förbi stallet och sedan hem till svärföräldrarna för att hämta upp älsklingsoskar. Svärfar har köpt en skylift som går 18 meter och jag bara måååååste prova hur högt jag vågar åka, jag kommer väl iaf våga dubbelt så högt som Oskar! ;P

fast föresten, jag kom givetvis inte hem tomhänt till V ändå. han fick en tröja, en body, en mössa och två par brallor.
gnällig bebis, blöjbyte och powernap NUUU


och vi gör de igen

varit en lugn natt trotts pillevilles feber. 
  Vi promenerade till pappas jobb förut och sa hej, sen en lång omväg hemåt. Mattajtm och sedan slumrade vi till i sängen när vi myste. han höll mig i fingret hela tiden, mysungen!
Nu har vi lekt en stund och vilgot ligger nu kvar på golvet och roar sig i babygymmet, kan de vara världens smartaste uppfinning? :-) Vilgot älskar sitt, han pratar oavbrutet med sina leksaker där.

Oskarär och kör cross.. vilgot har väl fortfarande lite feber och därför blir de ingen middag med vännerna ikväll som var planen. Jag och vilgot ska nog kränga på oss lite kläder och ta en promenad till.. och fördriva tiden tills pappa oskar kommer hem.


åh vilken

vilken härlig dag, na na na aaaa..
Solen skiner och fåglarna kvittrar, de kanske finns några sommardagar kvar i sverige? Eller innebär de tur? Vi kan verkligen behöva lite tur idag! Så håll alla tummar ni har för oss!!! :)

kl 11 ska vi till BVC, jag har våndats för detta besök. Vilgot ska få tremånaders vacinationen.... Jag har aldrig haft särskillt ont av sprutor, sticka folk på jobbet har jag inga problem med och när någon ticker mig sitter jag och kollar på, no biggi!  Men när dom ska sticka min lilla lilla bebis, oj oj, Magvärk bara jag tänker på de. Gråter han så gråter jag. Tur att oskar följer med. men chicken som han är och är nålrädd så får vi se vem som håller i vår fina bebis.

Sen ska jag ge mig ut till stallet på, blir skogstur idag igen. Känns inte lockande att tralla runt på banan när vädret är fint. Annars var de min plan.

Ska strax väcka min stora älskling som ligger kar i sängen och njuter. Sen är de badtajm för vilgot så han är snygg och fräsch. Han älskar att bada! :-) Ska försöka filma de!

Och förbövelen! KOMMENTERA MERA, skärpning på er!
och svar till sandra som undrar hur man "blir med studsmatta"
Ja, oskar ansåg att vi behövde en men vart han ska ha den är tydligen ett senare projekt. Men nu är vi ägare till 4,5 i diametern stor studsmatta.   Bra att ha sak! ;)


nu står den

nu står byrån på plats.




Idag är de tvätt, städtajm! Ska till stallet och ta mig en skogstur också.
Kanske borde rappa på.

vi har blivit

vi har blivit med studsmatta..

de är över nu

nu är helgen över, eller den lider iaf mot sitt slut. Men inte gnäller vi för de! Oskar går in på sin sista semestervecka, sen blir de att gå tillbaks till rutiner och det kan nog vara skönt.

Dagen har vi flängt omkring lite.
Morgonen började i stallet, med banhoppning. Superroligt att sånt ordnas! :-) Mamma hoppade. Jag hade vanliga kläder eftersom vi skulle dra till götene kl 12 så jag skulle inte hinna hem och duscha. Men givetvis såg de extremt skoj ut att få hoppa lite, så jag kastade mig upp i extremt tajta jeans och blommig blus. Snyggt klädd i sadeln!  Gav mig på banan ett varv och lego skötte sig fint!

Vi hoppade även i fredags, min nya skötare på lego ville prova. Gick fint men hon åkte av ordentligt, jag fick enorma skuldkänslor! Inget man kan hjälpa och de kanske hör till att ramla av men de är ju så rackarns tråkigt att göra de! jaja, vi skyller på att det var fredag den 13!

jaqja anyway,  vidare till götene på äventyr och fika hos svärföräldrana. Jag dumpade oskar där och lilleman & jag begav oss hemåt.  Han var supertrött när vi kom hem men att sussa i sin säng ville han inte. Så de var bra att krypa ner båda två i stora sängen och mysa, var en timmas välbehövlig sömn för min del. Vilgot sover än!

Tänkte passa på att fixa lite här hemma, städa och köra en tvätt. Kanske borde laga mat snart också, kurrar lite i kistan!

Slänger in kort från hoppningen sen! :-)


"fult ord"

de enda bra på denna dagen var när anonia var hos mig och drack kaffe.. resten kan ha kvittat.
Egentligen borde jag gå och dra täcket över huvudet och hoppas på att vakna på rätt sida imorgon men eftersom båda herrana sover så njuter jag av lugnet en stund till.

Ibland kan allt känns trist och tråkigt fast de går inte riktigt att sätta fingret på vad det är som framkallar känslan. jag får magont. 
  annars är jag väldigt lycklig. Har en fin sambo, världens finaste son, en häst, fungerande bil, fin lägenhet... ja jag borde inte gnälla.

nej, täcket över huvudet var de ja.
Ska till stallet och hoppa tidigt imorgon, roligt roligt.


attsingen

ibland kan en liten grej förstöra så mycket.
rackarns! Jag som var på så bra humör...

Ska strax dra på mig och vilgot kläder, kanske stoppa i mig något ätbart och sedan bebe mig till farmor på fika. Funderar på att ta svängen förbi mormor också. kaffe och bullar kan man aldrig få förmycket utav.

Ne, jag får leka med den otroligt glada bebisen nu. Han smittar av sig med sin glädje, älskade unge!


hjärtat

Vilgot


och jag är

världens lyckligaste. Japp, världens världens världens lyckligaste!

Kom precis hem från en helt underbar ridtur, kvällssolen värmde och lego gick perfekt. Fått in ett nytt sto i hagen så han vart lite hingstig, men skötte sig så bra!  Han gnäggade glatt och var verkligen på sitt bästa humör, Och givetvis gör det att jag blir på samma humör.

När jag kom hem sitter mina goa killar och spelat tvspel, vilgot ler när han ser mig. UNDERBARA UNGE! Jag älskar dig så.
Nu ska vi ta en kvällsmacka och slänga på några avsnitt av "couger town".








måndag

regn och rusk, HELA DAGEN. Lidköping flyter nog snart bort..
 fast vädret har inte varit mig emot, det blev en heldag med mina pojkar i soffan! Och vet ni hur bra man har de när man har världens två snyggaste killar brevid sig?! :-) Jag var visserligen iväg en sväng imorses och målade sista på byrån. Imorgon ska jag köra hem den. Hoppas den blir snygg i vardagsrummet. (kommer komma bild)

Nu på kvällskvisten så var jag & vilgot förbi hos mamma och umgicks lite, alltid mysigt att spendera tid med sin mamma. Min bästa vän!
Sprang förbi ica förut och inhandlade mig hårfärg, måste fixa utväxten och bli lite mörkare. Solen, eller ja, den ynka solen som sverige erbjudit denna sommaren har blekt mitt hår som vanligt. Kanske vore skoj att klippa någon frisyr snart också? men jag är ju så jäkla velig, känner mig megaful i allt. Lugg brukar de bli och den har jag nedsläppt i max 2 dagar sedan åker den upp i ett hårspänne. Haleluja att man kan dra upp håret i en knut, och vilken småbarnsmamma har tid och ork att fixa håret varje dag? finns kanske dom som gör de men jag är nog lite bekväm. Får nog rådfrågaoskar lite om vad jag ska göra med frillan. Han säger bara "de är la bra som de är nu", Karlar!

Har ni några tips?







ett extra

blir ett till..

Lillkillen sussar sött, herrn bredvid min är fast i tvspelet och jag har fortfarande inte fått någon mat i magen. SKÄRPNING kajsa! Jag ska nog lyxa till det med lite cola och choklad nu när de strax är filmtajm. eftersom jag redan är fet så kan jag väl likagärna bli lite fetare ändå.


galen

Min sambo är helt dum i kolan idag, skrattar hela tiden.
han är ganska rolig men de tänker jag banemej inte erkänna för honom.

Strax sovtajm för lilleman och jag är vrålhungrig, måste ta mig i kragen och fixa nått ätbart.



Imorgon ska jag fixa sista på byrån, hoppas på att kunna ta hem den imorgon kväll eller på torsdag. Så¨ska jag slänga ut en gaderob från hallen också, kanske slänga upp en hylla på väggen?..

Jag lovar ett mer givande inlägg imorgon! :-)

Han må vara koko, galen och en aning tokig men jag trivs med honom ändå.
Kärlek!


Vad

Vad skoj att några kommenterade som läser! Undra bara vilka resterande 40 personer varje dag är?..

Igår var vi på Marstrand, Klåverön hos min finfina släkt. Vi hade de supermysigt, myste med fika, tittade på båtar och njöt av sommaren (blåste tyvärr).. Vilgot gillade att åka motorbåt! Jag kommer nog aldrig få min vilja igenom att vi skaffar segelbåt. Oskar var hemma och körde cross, så vi vilgot och jag knökade in oss i mammas bil tillsammans med dom.


Nu sitter jag i soffan, ville ligger tätt intill och halvslumrar, tappar han nappen vaknar han med en förbannad blick. Han har humör. Kanske kan kommit från mig? :-)
 Morgonen har jag spenderat med att slipa, spackla, slipa och måla. Hej och hå vad jag har målat! Jag har färg precis överlalt, tom uppe i näsan!  
alla handtag till byrån ska blästras, min handyman löser den delen och sedan är det väl bara köra hem den. Jag tycker de har tagit på tok för lång tid, gillar inte att behöva vänta på att saker ska li gjorda. Man måste vara effektiv! Så jag ska ta tag i soffbordjakt nu också.

Oskar åkte till götene för att hjälpa svärfar med massa saker. Vädret ute suger, jag är dödstrött och mina jävla idiotgrannar väsnas. Jag avskyr dom, avskyr avskyr avskyr och nu låter jag hemsk men det är barn! Ja de är barnen i familjen som väsnas så man blir helt galen. Här kan vi fan knappt ha fönstren öppna förän idiotungarna står utanför och skriker. Trappuppgången tror dom är en jävla lekstuga. Jag bad dom vara lite tysta och då säger tjejen " varför då"     DÄRFÖR ATT, din dumma korkade unge - det ville jag sagt men istället sa jag försiktigt och snällt " för vi har en bebis som sover här inne"....
 Och föräldrarna ska vi väl egentligen inte tala om, kvinnan ser ut att komma från en annan planet, ugly, och mannen ser läsklig ut.  Vi har försökt lista ut en bra hämd men uppenbarligen är vi inte tillräckligt elaka.?


Nog om bitterheter. Fredag och då ska man vara lite extra glad!
Jag behöver dra över med dammsugaren ett varv, diska och kanske dra igång lite tvätt. Känns alltid så bra är man gjort de. 
Ska koka lite kaffe först så jag piggnar till, Jag har inte druckit kaffe under graviditeten och drog ner på de väldigt ett tag innan också eftersom man får så extremt fläckiga tänder av de och har inte ens varit sugen på kaffe. MEN, en vän var här på fika, jag satte på kaffet och nu är jag fast igen. En svart kopp kaffe, mumms!

Nej, skynda på ett och två!

Vilka

Vilka är ni som läser? :-) Skriv en kommentar!
vore skoj att veta.


augusti

redan augusti, sommarens sista månad. Hösten kommer med stormsteg, och det är faktiskt inte mig emot! Jag har alltid älskat sommaren, värmen och framförallt att pendera dagana på sjön och tro mig, ingenting jag inte längre älskar. MEN, hösten. bra filmer, massa tända ljus och mysa tillsammans med min "lilla" familj, jag ser fram emot det! :-)



Idag regnar de, ovanligt?! svensk sommar.  Vilgot och jag sitter här i soffan och lyssnar på regnet som slår mot fönstret, han ler såfort jag tittar på honom och jag total smälter! Min vacka son.
 Dagen, ja. Jag ska åka till pappas jobb och slipa min byrå har jag tänkt, förhoppningsvis hinna måla den också. jag håller verkligen tummarna för att den blir fin. Sedan är de bara att hitta ett soffbord.  Fotpallar vill jag ha också, två stycken. Tänkte slå till och önska mig det i födelsedagspresent, fyller sista dagen i augusti.

Igår kom mamma och gänget hem, skönt att ha dom på hemmaplan igen. Syster och jag överaskade med nybakt sockerkaka och jordgubbar, verkade uppskattat.

prinsen har slumrat in i mitt knä nu, försöker jag lägga ner honom kommer de inte vara poppis och prinsen blir nog inte riktigt nöjd förän han får vara i famnen igen. Så jag låter bli att ens testa!

Ska slå en signal till pappa nu och kolla när han låser upp dörrarna på snickerit för mig. ska frsöka ta före och efterbilder på byrån!
Hej och Hå.


  • RSS 2.0