midsommarhelg

midsommar är över. Har varit en toppenhelg!
 Vilgot är lika underbar som vanligt och oskar också. Jag har fått njuta av sovmorgon och det har varit ganska välbehövligt!

Vad har vi mer gjort?
Firat min farmor som fyllt 80år, åt middag på läckö fataburen. Hyffsad mat, efterätten var godast! :-)
Nu ska jag försöka få min lilla herre att bli lite trött så vi kan mysa i soffan.


24 juni

exakt en månad sedan, vid denna tiden anlände vi till KSS för att äntligen få ut våran lille pojk i världen.

Kan inte beskriva min kärlek till mina två killar!

onsdags sysslor

Gårdagen; utomhus i solen hos mamma!  Vilgot sov fint i vagnen och var nöjd hela dagen. 
Min mormor var där med fika och syster grillade till middag, jag hade en härlig dag och lite färg i fejset fick jag nog.
 
Idag var vi vakna tidigt. Lillpojken har fått in rutin på att vakna kl 4 och sedan är det megasvårt att somna om. Då är de bara sätta sig i sängen, glo på tven och försöka ha bra tålamod.
imorrses dög ingenting åt vilgot, de enda som var OK var att ligga på min mage medans jag pratade och pussade på hans huvud. Myskillen!

Nu har jag precis varit nere i tvättstugan och kastat in två maskiner. Katastrofdålig tvättstuga är det i vårat hus, jag hatar hatar hatar den.
Vi ska kasta ut vårt badkar och sätta in tvättmaskin. Men oskar anser inte e som prio 1 just nu.... Och det kanske inte är så konstigt eftersom de är jag som sköter tvätten, alltid?!
jag ska nog ligga på lite för att de ska gå fortare med det hela... Väldigt svårt när man han en liten och ska springa upp och ner. tur att vi bor på första våning och kan ha dörren öppen när man springer ner och fixar!

Ja, annars då; midsommar på fredag. 
 På morgonen ska vi till svärföräldrarna och fika med släkten. Sedan är det midsommarfest hos tony&erica, ska bli riktigt roligt. Ska avnjuta en flaska alkoholfritt vin och förhoppningsvis se till att ha gjort en midsommarkrans att pryda kalufsen med.
Måste bara hitta någonting att ha på mig, som både är snyggt och amningsvänligt?! inte de lättaste!



Nu ska jag städa ordning lite här hemma och hoppas på att vilgot sover ett tag så jag hinner ner och hänga upp all nedrans tvätt. Det går ju åt endel barnkvälder och spyhandukar här..


jag hinner

jag hinner aldrig skriva här känns de som.

Dagen, lördag. ja, vad har vi gjort?
Vi sov länge, åkte ut massa ärenden, jag och lillkillen hoppade av hos mamma & ola för att se på brölloppet tillsammans med dom. Oskar åkte till götene för att lämna av saker vi hade ståendes i bilen.
 han kom med pizza och vi njöööööt framför vigselcermonin, fick nästan lite tårar i ögonen!

nu är vi duschade, vilgot fick sig ett skönt bad och nu ligger han här bredvid mig och halvsover. Oskar passade på att kasta sig i sängen en timma. Jag borde också kanske slumra lite på soffan iställe för att skriva här, har en jobbig huvudvärk. dricker väl antagligen fördåligt!

Ja, dagarna går och vilgot växer!
Jag har sagt de förr; jag har världens finaste killar!

man får passa på

man får passa på att fixa och dona medans lillen sover.
Han somnade skönt på soffan och jag passade på att noppra ögonbrynen och göra lite ansiktsbehandling, när oskar kommer hem ska jag ta en låååång dusch och raka benen. Det är ju sommar och mina ben är hemska!



Igår blev Vilgot 3 veckor.
3 veckor. jösses vad fort dom har gått!
Vi myser hela dagarna, går promenader och ja, pussas och kramas heeela tiden.
mitt mammahjärta smälter såfort jag tittar på vårt lilla mirakel, jag älskar honom något enormt!

och han påstår

oskar påstår sig vara ett mänskligt  upslagsverk.... HAHA!?
han inser också att han kommer må dåligt den dagen han vaknar upp och inser att han faktiskt inte är bäst på allt. 
Fast i mina ögon får jag nog erkänna att han är bäst på allt.



Vi har haft en heldag i Götene. Oskars syster från småland har varit hemma så vilgot har fått träffa sina kusiner för första gången, Noah och Elsa.
Vi allihopa tog en promenix till oskars farmor & farfar och fikade, supermysigt!

Nu är vi hemma, nyduschade och fräscha. lille söta vilgot sitter faktiskt i babysittern, för första gången. Han verkade inte så road och somnade istället.
 Mina bröst gjorde så ont såjag fick pumpa ur dom, herrejesus vad mat den lille måste få i sig när han suger på dom. Inte konstigt att han börjar se lite rund ut om kinderna!


Nu börjar jag förävrigt känna mig redo att snart kasta mig upp på hästen igen. känns som de skulle funka?
måste man vänta till efter kontrollen för att få ett "ok" av bm??!! 
 Får nog kolla upp detta. Jag kommer nog inte sluta le när jag väl sitter på lego och får rida omkring nu efter detta långa uppehåll.
tänk att bara få rida ut en skogstur en varm sommarkväll, ensam.. Kan inte förklara hur skönt det är.  Om några år, ja, ganska många år framåt så hoppas jag att vilgot följer med mig på ridturer på sin shettis jag vill köpa åt honom i framtiden ;-)

Nu ska jag pussas med någon av herrarna,  får se vem som stället upp!? :D

Hurraaaa!

idag tar min älskade lillasyster studenten!  Grattis grattis grattis från oss till henne.  :-D

Morgonen har varit underbar hittils!
 Vilgot väckte mig, vi pussades och gosade lite så helt plötsligt somnade han om! Jag passade på att krypa upp ur sängen och slog mig ner i soffan för att äta frukost i lugn och ro.

Nu är vilgot nymatad, jag tänkte försöka springa in i duschen snart och sen kanske försöka fixa mig lite inför eftermiddagen. Vet inte om jag ska ha lockigt eller rakt hår...
Hmm.. Ska ringa och beställa frisörtid också, SNARAST!

första dagen

klarade vi bra, vilgot och jag!

Vi vaknade av att mamma & syster knackade på dörren redan kvart över 8. Jag serverade frukost till dom och gav även lilleman frukost. Mamma hjälpte mig med att få ner all tvätt i tvättstugan och att kasta i hårfärg i kaluffsen, HON ÄR BÄST.

Senare gjorde bm ett hembesök, vilgot skötte sig exemplariskt.  Nu vägde han redan 3900 g! Tjockisen min. tänk att han gått upp så mycket på 15 dagar? 3430 g vägde han när han kom till världen.

Efter bm gått sin väg så kom syster och hämtade oss, vi åkte med till lokalen hon ska ha sitt studentfirande i imorgon och försökte hjälpa till lite.  Tog en sväng till mataffären med mamma och inhandlade lite nödvändigheter såsom hårnålar, förstår inte att dom alltid försvinner!?

Oskar slutade 5 och jag tvingde med han till stan. han var motvillig eftersom himmlen var svart och det troligen skulle börja regna snart. Det kliade lite i mina fingrar och jag ville så gärna köpa någonting fint till vilgot att ha på sig imorgon, vi letade i varenda affär och hittade verkligen ingenting. Kände mig otroligt besviken. Jag hittade en klänning jag blev lite sugen på men orkade absolut inte prova idag, får ta en sväng på stan i veckan!
Åkte förbi syster och kollade på deras studentflak, superfint. Kände oss bekväma och köpte med lite mat hem. Nu är vi trötta! Vilgot & oskar ligger och myser i soffan, mina fina älsklingar.

Ja, imorgon blir en rolig dag!
Vi får klä upp oss, äta god mat och fira syster.
 Så nu ska jag passa på att slå in hennes studentpresent och fixa det hon ska få runt halsen. Kanske borde plocka upp all tvätt från ikeakassen som jag bara kastade i hallen?..

och så börjar

oskar jobba imorgon. oj oj, magvärk!!  Jag tror visserligen jag och vilgot kommer klara oss ganska bra ändå. Men det är en trygghet att ha oskar hemma. Vilgot sköter sig exemplarisk hela tiden så jag borde inte oroa mig! :-)

Igår var jag & antonia ute och gick en lång och härlig promenad i värmen, lillen sov hela tiden och såg nöjd ut i sin sköna vagn. Gick förbi affären och handlade också, behövlig hårfärg inhandlades. Mamma har lovat komma och hjälpa mig kasta i den i kaluffsen imorgon, så jag ser någorlunda ut i huvudet til syster student på onsdag.
  
Idag har vi bara tagit de lugnt. Åkte till stallet en sväng, lego var somvanligt supernyfiken på vilgot och han fick lukta lite på honom.
Jag kände mig lite blödig i stallet. Stod ute i hagen och kramade lego en stund och jiiiiisses, jag saknar att rida. Nu vill jag bara vara hel mellan benen och få kasta mig upp i sadeln. Kunna rida ner till sjön och njuta av den underbara årstiden vi har nu!  Jag hoppas vilgot gillar hästar i framtiden! :-P

Veckan är fullspäckad!
Tisdag; BM gör hembesök. Bokat tvättstugan. färga håret.
Onsdag; systers student. hinna göra ordning både mig & vilgot. Sandra har lovat komma förbi medans jag duschar ( GULD VÄRD)
Torsdag; Då ska vi bara mysa jag och min älskade son
Fredag; systers bal, så vi ska kolla hur vrålsnygg hon kommer va! Oskar ska fotografera henne, skojskoj!
Sen är de helg!! Då kommer oskars syster hem till svärföräldrarna, så vilgot ska få träffa sina två kusiner :-)
Jag hoppas på att kanske få en skön sovmorgon och sådär? ;-P



nationaldagen

Sveriges nationaldag. Vädret är sisådär!
Igår var jag och vilgot ute med mamma & ola i stugan och njöt av solen. Hoppas att man fick lite färg i nyllet! :-) Vilgot sov i sin vagn och skötte sig som vanligt superbra.  Oskar var och körde gocart så vi var utan våran fina pappsing hela dagen!

 Just nu är det soffläge här. Herrarna spelar tvspel, eller ja. oskar försöker göra det, vilgot ligger i hans knä och grymtar som en liten griskulting. Jag har världens finaste killar! :-)


ensamma

nu sitter vilgot och jag här i soffan, vår vanliga plats :-) pappa oskar är och fixar studentpresent till bella och tvättar av bilarna..

Vet inte riktigt hur jag ska klara mig när oskar börjar jobba och är borta hela dagarna?!:S
Oskar fixar och donar så bra med allt här hemma, kommer med frukost och dricka till mig såfort jag ber om det..
  Jag får magont när jag tänker på att jag och vilgot ska klara oss själva på dagarna.  Men jag antar att rutinerna snart faller på plats lite mer?

Jag längtar efter att ha orken att gå promenader! Vill ut i solen och få njuta av den underbara sommarvärmen, NU. Men kroppen värker och därför stressar jag inte. Skulle göra mycket för att slippa ha ont mellan benen nu!

  • RSS 2.0