stolt



Behöver jag säga att jag är världens stoltaste mamma till min söta prins?!

borde

fan, nu måste jag ta mig i kragen.
Kläderna är små, på tok för små. fortfarande.

Behöver ha rutiner, middag på fasta tider och dagliga promenader och ordentlig ridning. 
  är svårt under semestertider. Oskar är hemma, jag får sova ganska mycket om nätterna och på kvällarna bli de ofta någonting gott..Men snart, såfort han börjar jobba då JÄVLAR ANAMA! fläsket ska bort.
 Jag vill inte vara en flötmorsa, fläskig och fet. NO NO, BIG NO NO!
Snälla gud, gemig kraft förfasiken! haha

men

men jag då?  Har du helt tappat tankarna om mig?!
jag behöver också. jag kan också. jag vill också. men främst behöver jag..

Känns uselt idag. allt.
jag blir grinig när det känns såhär. Och de blir inte bättre av hur man hanterar situationen.
urk och fy.
Jag är i behov av en lång lång ridtur, får bli imorgonbitti. Heeeelt ensam med bara älskade lego...
  Tills dess får jag pussas med vilgot och bara njuta av att ha en underbar son.


vi är

ensamma hemma, vilgot och jag. Pappa oskar är och kör cross, jag hoppas verkligen ham kommer hem utan skador!
På förmiddagen var jag ute och red, underbart!

jaha, så länge kunde jag sitta vid datorn. Nu vaknade lillekillen. Puss & kramtajm!

fixardag

elen till badrumet är fixat! :-)
På egen hand släpade jag ut badkaret från badrummet, var nära på att kräkas över hur äckligt smutsigt det var under medans jag låg och skrubbade och sedan drog jag in maskinen på plats (den vägen fan ett ton!).. Jag är nöjd med vad jag åstakom! :P
 oskar ska få borra upp en ny duschdraperi-stång strax, sen ska vi sätta i sladden och starta en maskin.




Bjussar på en bild på mig och min älskade älskade unge


Såhär gör vi



Starten



på väggen



Nu ska alla sladdar dras..


en hål

ett hål rakt genom väggen. JA, oskar borrade lite väl långt. haha. Kikhål in till sovrummet. Får nog sätta upp en tavla i sovrummet, snarast ;) haha

Jag och vilot är själva hemma. Vi skickade iväg Oskar till Sjötorp för att hämta pappa som har levererat sin båt dit för försäljning. Den segelbåten hade han i ca 1 månad.... Galet!
  Men han köper en ny inom kort, båtlös kan man inte vara!
Vi letar också efter båt. motorbåt var väl de som vi kikade först men nu lutar de åt segelbåt. UNDERBART! Smidigt att ha med ville i en segelbåt och jag som är uppväxt med segelbåt vill att han också ska få sådana sommrar. Men vi får väl se vad vi hittar!

Nu ska jag fixa och greja i vårat kaos här hemma och försöka få lillen att sova lite :-)

vi är korkade

Väggen står i vardagsrummet, redo för upphängning. MEN smarta som vi är så är de någpn slags mjukvägg bla bla bla?! De är betong länst ner där vi borrat förut och då tog vi väl lite förgivet att de var en betongvägg.
Men somsagt, jag har en handyman som har lösningarna på alla problem! :-)

Tvättmaskinen är köpt, står i hallen och tar plats just nu. Ska ta ut badkaret idag och ställa den på plats iaf, sen kommer någon elektriker i veckan förhoppningsvis.

Vad mer?
Herrarna sover, extrema latmaskar!
 Jag funderar på att kanske krypa ner i sängen lite också, men vilgot vaknar väl såfort jag somnar.  Han har ganska bra sovtider just nu, somnar sent ca 22 tiden - vaknar vid 4 tiden för mat och somnar om- vaknar igen vid 6 av någon tokig anledning och är superpigg och då får pappaoskar ta hand om honom- jag brukar bli väckt vid 9 av dom och då lyckas vilgot somna om direkt. Jag har sömneffekt på ungen?!

Idag har vi inga stora planer. Jag har planerat in fika och en sväng på stan med Sarah, vi får väl se om vilgot stannar med sin pappsing eller om oskar tänkt åka och fixa upphägningsprylar till väggen, vore ju ganska skönt eftersom tven nu står mitt i rummet, galet nära soffan. De är som att sitta på en biograf! :P


tidigt

Vilgot vill inte sova längre nu. Så latmasken till mamma fick dra sig upp!
Jag gäspar och det tycker lilleman är roligt tydligen, då ler och skrattar han. och mitt mammahjärta smälter! Älskade spillevinken min!

Nu har han slumrat till och jag ska frsöka smita ut till köket och fixa någonting ätbart. Funderar på om jag kan ta kyckling och broccoli till frukost?! Jo ja de anser jag nog att jag kan.

Oskar sussar gott i sängen än och jag ska försöka skaka liv i båda herrarna om någon timme. Vi satsar på att vara påväg mot trollhättan vid 9 tiden, och innan ska jag åka förbi mamma och ge henne två klänningar hon ska låna.
Jag hoppas på att kanske hitta några snygga klädesplagg idag :-)

Nu kan

Nu kan vi stryka tvväggen från våran långa "2-do list". Den ligger i i götene på tork just nu, men imorgon kväll kanske vi får upp den på väggen. Ska bli spännande att se hur de ser ut! Min händige man har verkligen imponerat ännu mer på mig! :-)
  Igår hade vi en mysig kväll, vi åt pizza (ja de sket sig med lchf totalt!) och gick på bio. Vilgot fick vara hos min mamma och bli ompysslad.

Nu har jag varit i stallet, blev dressyr. Känns så roligt att få rida igen och snart ska jag börja hoppa tänkte jag :-) Måste åka och köpa mig nya ridhandskar och ett lagom lång spö. Alla dressyrspön är för långa och jag har aldrig tidigare använt de på min älskade häst eftersom han varit tok spörädd! Men han går väldigt mycket bättre om man har en med sig iaf. JAG SKULLE ALDRIG ANVÄNDA DEN. 

 
Imorgon ska vi åka till trollhättan, tvättmaskin på siba. ÄNTLIGEN! Kanske blir en sväng på överby, eller jag vill iaf det. Oskar är väl tveksam..

och jag sitter

här ensam, lars winnerbäck strömmar ur högtalarna (hade väldigt gärna varit i göteborg och sett han nu...) magont och känner mig lite halvdålig.. urk urk urk.
Jag tror jag ska inta sängen, ja jo det får nog bli så..


Gårkvällen var jag i stallet, red ett härligt dressyrpass. Kändes bra i kroppen och jag fick lyckorus, och de behövdes eftersom jag var på megadåligt humör innan. Vad hade jag gjort utan min kära fyrbente vän?


 
förövrigt letar vi båt. men jag har tydligen på tok för höga krav på standarden?!

Nej, somsagt. SOVA, kl 22 en lördagskväll. Livet är bra gött


fredagskväll

varit i tibro och hämtat crossen, sedan stannade vi i skövde en sväng. Blev inte ett enda klädesplagg inhandlat till mig och de bidrog givetvi till en bitter mig.. :-P
 åt middag hos svärföräldrarna på hemvägen och oskar fick provköra sin nya flickvän..


regn i massor!

Vilket väder vi haft idag, regn regn regn! Vi har haft en lugn och skön dag iaf. Åkte och fikade hos mamma & Ola imorrses, sedan hem för att mata lillkillen, vidare till BVC för två månaderskontrollen. Jöses, fattar ni?! TVÅ MÅNADER! det har gått fort.  Jag tog en sväng förbi min farmor för en kopp kaffe och sedan hem till mamma igen för att bli bjudna på tacos. Alltid skönt att bli bortbjuden, slippa stäla sig i köket och slita! :-P



Imorgon ska vi göra en trip till Tibro, oskars cross är på service.. Ska åka till skövde på hemvägen och gå i lite affärer, jag MÅSTE till chillistore. Och kanske kan jag hitta mig ett par shorts också?
Nu är de min tur att duscha här hemma, måste färga ögonbrynen nu också! Sen ska vi slänga på en film och ha lite mys här hemma! :-)

Älskar mig goa killar!

ville









Älskade älskade unge.
Du är det finaste jag någonsin sett.
Inga ord kan beskriva min kärlek till dig! <3



kanske

lchf?!

ÄT OCH NJUT AV DETTA:
Mjölkprodukter: Mjölk, fil, yoghurt (finns laktosfria varianter för laktosintoleranta), grekisk/turkisk yoghurt, ost , keso, crème fraiche, grädde, smör, majonnäs (välj de fullfeta produkterna!).
Välj helst ekologiska produkter. Inte lågfettprodukter, och inte sockrade!
Nötkött, fläskkött, lammkött, kyckling, fisk och skaldjur. Skär inte bort det synliga fettet!
Kryddor utan glutamat, smakförstärkare och E-nummer, salt efter smak.
Hemgjorda såser utan kolhydrater.
Grönsaker. Vinägerdressing. Majonnäsdressing. Linfrön.
Oliver. Olivolja och rapsolja (endast ekologiskt odlade, kallpressade)
ÄGG (helst ekologiska: De innehåller mer omega-3)= Ägg är som ett multivitamin-piller.
Alla sorters sallad, broccoli, blomkål, spetskål, brysselkål, aubergine, squash, paprika, gurka, brytbönor, haricots verts, vitkål, spenat, sparris.

ÄT MÅTTLIGT AV: bönor, linser, frukt, nötter, mandel, solrosfrön, någon bit 70-86% choklad, men undvik detta om du vill gå ner i vikt. Drick sparsamt med alkohol; som du vet är den fettbildande och stör blodsockerbalansen! Öl innehåller maltos som är en mycket snabb kolhydrat

ÄT HELST INGET AV: potatis och potatisbaserade varor (chips, pommes), Ris/risprodukter, majs/majsprodukter (cornflakes), spannmålsbaserade produkter (pasta, bröd, kex, frukostflingor, gröt, välling, pannkaka mm), korv/charkvaror (E-nummer, glutamat), godis, kaffebröd, tårta, sockersötade drycker, margariner; ALLT SOCKER och ALLT SOCKRAT!




Har tyckt denna metod verkar lite kenpig, men det kanske vore någonting?
Känns ju hyffsat OK att man ändå kan äta när man blir bortbjuden..?  Men feta äckliga såser är ingenting som faller mig i smaken alls, det vidrigaste av allt är väl beasås?! urk!
 De blir till att åka och handla idag..
Har någon erfarenhet av denna metod?!

Och NEJ, jag ska inte enbart banta. Jag kommer motionera samtidigt. Jag tvivlar inte på att folk använt sig av denna metod och gått ner i vikt "utan att behövt röra ett finger" men det känns lite fel.. En dagligt promenad och komma igång medmin älskade och saknade ridning så ska det nog ske nåonting på fettokroppen.

funderingar

kring vikt och totalt onödiga och hemska kilon.
Jag borde ta tag i det nu, annars kommer jag aldrig göra det! åhh ångest..
 Jag har så sjukt kass självdiciplin.

Jag funderar på GI, men jag tycker den verkar krånglig?  Jag får nog sätta mig och läsa på lite om den.
Kruxet är väl till stor del att oskar inte är mycket för grönsaker och annan hälsosam mat.

Nu är se sovdags. får ta tag i mina bekymmer imorgon.


oskars första

semesterdag och vädret är på tok för bra för oss(trodde aldrig jag skulle gnälla över att de är varmt), jag älskar visserligen värmen men Vilgot är inte så förtjust i den. Därför blir det tyvärr inne dagar när det är såhär varmt. Vi kanske åker ner och sätter oss i skuggan någonstans? Får lägga fram de förslaget till herrn i huset.
 Han ligger förövrigt och sover, vilgot höll honom vaken mellan 6 och 10 imorses. Solen får upp på sidan där vilgot har sitt rum och lyser rakt på fönstret, så det blir väldigt ljust. Måste skaffa någon form av mörkläggnings grej?


Igår hittade jag mina sandaler jag letar efter sedan vi flyttade in här. GIVETVIS har jag köpt nya som ser typ lika dana ut eftersom jag trodde jag slängt dom gamla.. Men en kvinna kan aldrig ha nog med skor!:-) Jag skulle förövrigt vilja ha ett par nya låga converse..



igår skruvade vi loss ett badrumsskåp för att se hur elen var dragen i badrummet, tvättmaskin ska inhandlas i veckan nämligen. Men givetvis var de bara förberett och inte framdraget. Så hejsan svejsan, nu ska jag hitta en elektriker(DYRT). fan. jag hade hoppats på att vi bara kunde åka och köpa en maskin, trycka in sladden och börja tvätta! Men givetvis är ingenting som jag tror att det är.

Men imorgon verkar de som oskar har tänk börja på tvväggen. ÄNTLIGEN! Vi kollade på vilket trä vi skulle använda och jag tror de kommer bli supersnyggt.
Hoppas på att jag kan åka och hämta dendär byrån snart också, vore skönt att få fint och fixat. Sen önskar jag mig två runda fotpallar, kanske kan åka och kika på dom när vi ska åka och hämta oskars cross i tibro, den är på service. ja, de är ytterligare en leksak som min käraste införskaffat sig. Nu är han nog lite sugen på en ny snöskoter eftersom han bytte bort den i vintras mot en gocart. Vi behöver minst ett dubbelgarage säger han, men jag tror vi behöver större om han ska fortsätta såhär? och tänk sen när vilgot vill ha massa sånt!? :-)  Fast jag är övertygad om att Vilgot hellre vill ha en liten ponny.

Nu ska jag försöka platta ut mitt lockiga hår, gick och la mit med blött hår och det innebär att jagser ut som ett troll i kalufsen nu. (oskar ska förövrigt till frisören kl 15, FÅR EJ GLÖMMA).. Sen ska jag gå in och pussa på min älskling..
Tack och hej, hoppas ni inte smälter bort i värmen! :-)

söndagsmorgon

en god natts sömn, en kramig sambo och en mysig son. Ja, ni förstår att jag är lycklig va?:)

Vilgot sov för första gången i sitt egna rum, funkade superbra! jag var uppe och matade honom vid 3 tiden och sedan var oskar uppe någon gång vid 6-7 tiden.  Idag ska jag bara ställa in fotöljen bredvid hans säng, eller rättare sagt; oskar får släpa in den dit (vråltung) och ful (önskar mig en ny!).

Nu sitter jag här, ville ligger i mitt knä och har just slumrat till. Oskar sover än och jag skulle hemskt gärna vilja trolla fram någon smarrig frukost nu.. Kylen är tom på allt, tror inte ens vi har bröd. ICA nästa!
  Ska ut och fara massa ärenden idag, cheapy är dock de enda jag kommer ihåg!? minnet är bra men kort.
Sen kanske vi lånar varsin solstol hos mor & ola? Vi behöver bli bruna, snarast!


En sommarbild från after beachen, Tylösand -09.
 Vi satt och drack öl och sjöng loss till bandet som spelade.
 I år från mamma & hela goa bonusfamiljen partaja loss lite åt mig ;-)

Nej, kanske dags att försöka skrapa ihop någonting ätbart. Annars får jag och vilgot springa över till netto(ligger 50 m bort) och köpa någonting.

Ha en bra dag i värmen, det ska vi ha! :-)



börjat med..

äntligen börjat fixa här hemma! :-)

Vi har en lång lista på saker vi ska göra under Oskars semester. De första vi började med var att äntligen möblera om barnrummet, så nu är ganska fint och mysigt. Ska bara skriva "Vilgot" på en vägg, göra mer hyllor till garderoberna och sy en ny gardin (kan inte välja färg?!).. 

 resterande saker;
- bygga en tvvägg.
- slipa och sprutmåla byrån.
- sprutmåla en dörr.
- måla en vägg i hallen (?)
- få sålt en bil (!)
- nya gardiner till sovrummet och barnrummet.
- fixa lamphållare till våra lampor.
- sprutmåla soffbordet och sätta på nya ben.
- måla soffan på balkongen.
- bygga ett bord till balkongen.
- åka och köpa tvättmaskin. 
- måla om en spegel.  (Svart eller silver?!)
      Jaa, endel var dethär. Och mer finns det att göra! :- ) Oskar tycker att jag ska ha gjort allt på samma sakund jag kommer på det och det ligger väl i min familj, mor min är precis likadan.



Idag har jag förutom möblerat och fixat varit och kollat på när oskar och hans vänner spelade vinfotboll, i värmen!! Han även förbi mamma en sväng och pratade lite, fick med mig våran spegel därifrån som dom hade målat om.
Nu har vi ätit lite kvällsmat, vilgot har fått en flaska han också och nu sitter vi här framför fotbollen (håller tummarna för tyskland).
Jag tror jag ska smyga iväg till köket och hämta min marabou digestive nu och krypa upp intill älsklingarna=)


Ska lägga upp korten på lego snarast möjligt, och kanske ett på vilgots rum? :-)
 blir typ; hmm Imorgon?
Tack och hej!


vi har varit

ute på promenad jag och vilgot. Gick också hem till mamma och blev bjuden på jordgubbar, super smaskigt! Nusitter vi här, hyffsad nymatad pojk och en småhungrig jag. jag glömmer helt av att äta ordentligt på dagarna, har fullt upp med att mysa och pussas med vilgot.. 

Inget vidare väder idag och jag är superfrusen och sliten! misstänker att jag börjar bli sjuk nu också, ont i öronen.. Verkligen inte OK att bli det nu!

Oskar jobbar sin sista dag inför semestern imorgon, ska bli ljuvligt att ha honom hemma i 6 lååånga veckor :-) hoppas vi kommer iväg på massa roliga utflykter! Imorgon ska vi iaf fira in semestern med thaimat, givetvis från Wokhouse (vad annars?). Är de bra väder blir de picknick.


Världens coolaste kille.


Ser ut att bli regn, inte mig emot om det blir det idag men kommande 6 veckor har jag beställt strålande solsken så jag kan få färg på min blekfeta kropp. Jag är en sommarmänniska! Jag älskar solen, bränner mig aldrig och älskar att pressa som sjutton på stranden. 
I år lär de inte bli många soltimmar på stranden, men betydligt många mer i mammas trädgård eller i svärmors.. Och de ska man inte gnälla för direkt, då blir man servad! Bara att njuta :-)

 







kanske ska prova att

rida ett ordentligt pass idag?!

Som alla läsare förstått är jag "hästtjej". Har varit jobbigt för mig att inte ridit under sista tiden av graviditeten och inte nu efter. Risk för framfall och sådana härligheter vill man inte direkt riskera.
Jag var uppe på hästryggen en gång och lovade min kära sambo som stod bredvid att jag bara skulle skritta ett litet varv, givetvis lyckades jag inte hålla det utan var tvungen att galoppera ett eller kanske två varv också. LYCKA! oj oj vilket glädjerus som gick genom min kropp då.
Sedan dess har jag suttit upp...

Men nu känner jag att jag vill upp på hästryggen! få rida ordentliga dressyrpass och kanske få bort några av alla mina överflödiga gravidkilon... 
   Därför har jag idaf försökt kontakta min barnmorska för att boka en efterkontrolls-tid, någonting som inte alls känns särskillt skoj och lockande. Antar att många som genomgått en förlosning våndas lite inför efterkontrollen?!..  Men det känns nog bra efteråt, att veta "jag är OK mellan benen".



Idag ska våran lilla familj åka till stallet, hovslagaren kommer. Får nog säga till oskar att ta med kameran och fotografera lite?



ny vecka

blev våldgästade av mormor & hennes gubbe, jag fick slänga upp daimtårtan som fanns gömd i kylen och bjussa på lite gott kvällsfika.
Vilgot fick precis en flaska mat och nu myser han lite med pappa Oskar, dom är så söta ihop! mina två fina älsklingar. Undra om dom förstår hur mycket dom betyder för mig?


Nu ska jag gå och tvätta av ansiktet och försöka bädda ner lillälsklingen i sin säng. Imorgon är det tvättdag, inget lockande men skit som måste göras. Och vi ska sätta in tvättmaskin men vi får ju aldrig tummen ur?!!
så imorgon ska jag släpa med mig oskar till elgiganten och onoff och hitta en vettig maskin att köpa.

Puss och godnatt!


  • RSS 2.0