De kommer mera...

jag ska lägga upp kort på magen som önskas. Men O & jag har varit kassa med att hinna ta kort. Ska fixa de imorgon, lovar! :)  annars är den enooorm enligt mig. Och brösten lika så(fick de bevisat för mig idag)
 vi åkte till överby efter en härlig sovmorgon idag, strödde pengar omkring oss kändes de som.
 Oskar fick sig flertal tröjor & en hatt. Jag investerade i ett par jeans och en skjorta, och alla som känner mig vet att jag sällan orka prova kläderna i affären. Och nu gör jag absolut inte de, på tok för omständigt att behöva böja sig ner och ta av både skor och byxor med en tjockismage.    Så anyway, köpte sakerna utan att prova. Jeansen satt kanoners, tack godegud. men tröjan gick inte över brösen, oskar fick hjälpa mig få av den. SHIT, då har man skev kroppsuppfattning!  ;)

Köpte även kläder till knodden i magen, (kommer bilder på de imorgon) Supersöta bodys och några små brallor. tror längtan efter den lille har satt in på oss båda lite extra nu. Hoppas våren och maj månad kommer fort. Både flytt och bebis på G, spännande spännande.




På kvällskvisten åkte jag till johanna och fikade.  mysigt med en liten pratstund! Efter de har jag mest suttit i soffan och gäspat medans oskar har legat och glott på datorn. Jag har klent med hårfärg också. Ska fixa och dona ordning håret lite mer imorgon. Ser hemsk ut just nu! :P  Skulle verkligen behöva en klippning också. Kanske får ringa en frisör ?


Ja somsagt, bilder är ni lovade imorgon! Både på magen och på våra inköp till bebis! :-)
Nu ska jag krypa ner bredvid min världsbästa sambo och försöka sova.  Nämnde jag föresten att jag har världens bästa sambo? hehe..

jaha.

åter igen är jag uppe med tuppen. Oskar skulle jobba och jag kan inte vakna efter klumpedunsen trasslat sig ur sängen och skramlat i köket. Han tog förövrigt den sista smörgåsen som existerade i vårt hem, vrålhungrig som jag är så känns de ganska bittert! Finns absolut inget ätbart kvar, fick ta mig ett stort glas oboy för att få lite sockerkick iaf.

Inatt har jag knappt kunnat andas ordentligt. Varit uppe och knaprat alvedon i ett! tungan känns svullen och hela kroppen värker. Jag skulle verkligen behöva till apoteket, men en promenad dit känns ganska avlägset i detta skick?!  O har bilen och skulle direkt till svärföräldrarna osv. Kanske får ringa och be pappa hjälpa mig. Tur att ens föräldrar alltid finns där och ställer upp! 




Nej, jag ska låta bli att skriva massa bittra saker. Jag återkommer när jag är glad och piggelin, kan säkert dröja!

shit!

blev en lång och rolig fika med tjejerna. Tack ska ni ha! Planeras lite partaj när ellen & miranda kommer hem. Så nu ska de inte dröja länge innan vi alla ses igen! :)

Jag mår skit, ont i bihålorna, näsan rinner och huvuet värker. Käkarna värker också, men de kan nog bero på att jag skrattat mycket under fikan..

Hämtade oskar på jobbet, och givetvis åkte han direkt vidare till götene för att pilla på någon pryl?! Så nu sitter jag här igen, dödshemskt att ingen tar hand om mig! ( blir ärligt lite förbannat)  Och klart han ska åka, givetvis. Det är väl inte de jag säger MEN ibland så tycker jag faktiskt JAHIJDINIDJNAN   Ne jag ger upp blä. 
 jag är fucked förbannad på allt nu! eller förbannat och förbannad, jag är besviken. Kommer nog bli mer besviken imorgon också. 
Fan ta de

sjuklingen

visning kl 9.30 idag. Och det innebar att jag gick upp aptidigt, på min lediga dag!! jag var uppe och körde Oskar till jobbet kl 8, direkt iväg till min kärlek för att fodra. Såg honom knappt längst bort i hagen, men efter en stund så skymtade jag till de turkosa täcket i snön. ropade och han kommer givetvis springandes, Har jag världens smartaste häst?! JA! Han verkade supernöjd över att få komma in för att få lite mat och massa pussar & kramar av mig.  Jag är supermesig när jag ska lämna honom i hagen sen igen, han ställer sig alltid vid grinden och tittar när jag går, och då måste jag säga flera gånger att "jag kommer imorgon älskling".. Jag har verkligen världens bästa och finaste häst.

Sen efter de åkte jag faktiskt och solade, kanske inte så superbra när man är mega förkyld men jag hade ingenting att fördriva tiden med och lite färg på kroppen sitter alltid bra! Kom hem och åt lite frukost nu, ska springa in i duschen nu för att sedan bege mig mot staden. Apoteket here i come! Ska kika runt lite med mamma, mysigt mysigt. Sen blir de fika med girlsen.


Jag borde skynda mig lite nu.. jagbör väl egentligen ligga hemma och kurera mig men jag HATAR att bara vara sjuk och ligga hemma.



snart slut på arbetsveckan

för min del är den slut. Ledig tills tisdag! Och tur är nog det för jag har gått och blivit sjuk... Vaknade med ont i halsen igår, och idag har den barablivit tusen gånger värre. Har fått blåsor i hela munnen, vilket är riktigt vidrigt och mina öron gör ont.   Blev överlycklig när klockan blev 16.15 idag och jag slutade jobbet, var en lång och jobbid dag. Kom hem och kastade mig på soffan, lite deppig över att vara så krasslig.  Har inväntat oskar sedan femsnåret, kom på efter en stund att han skulle iväg till badhuset efter jobbet.  
   Så sjuka lilla jag har legat här och varit ynklig helt själv, HEMSKT! vill bli ompysslad nu annars börjar jag nog böla floder!  Orkar verkligen inte ställa mig i köket och laga någonting ätbart heller för den delen. Får nog bli smörgås ikväll, skoj kvällsmat.

bitterkajsa kan vi kalla mig idag, enbart klagomål. Någonting skoj är iaf att jag ska fika med godingarna imorgon, inte setts på länge. Ellen och Miranda saknas visserligen eftersom dom är ute och reser, gottegrisar!  Men vi andra ska iaf ses en sväng. Jag måste springa massa ärenden på stan också, apjobbigt!

Nu slår jag igen min fina laptop för kvällen.  hejs!

rolig lista

Du vet att du är höggravid när...

- När din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar..
- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.
- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.
- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten.
- Det inte längre hjälper att "smita förbi" folk sidledes då du är bredare så än framifrån.
- Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.
- När man rullar runt för att komma upp från soffan.
- När din sambo knyter dina skosnören.
- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar
- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständlig.
- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.
- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd
- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan.
- När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.
- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig.
- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.
- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga "kärrningskorna"
- När godisskålen får prioritet före middagen
- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan
- När allt blir tungt
- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner
efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.
- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet.
- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska komma upp igen.
- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.
- När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom..
- När Grandiosa blir gourmetmat...
- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.
- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.
- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.
- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..
- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
- Allt är väldigt irriterande...
- När  sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå.
- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.
- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.
- När mannen din faktsikt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.
- När du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen.
- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.
- När du hellre går i fula bommullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar.



                 haha! Det fetstilade passar SÅ in på mig.


arg!

Är arg på min telefon, försöker få in mina bilder på datorn och de vill sig inte alls. Får invänta herrn och hoppas på att han kan trolla in dom åt mig lite fort och enkelt.   Jobbat idag, slutade tidigare och kunde icke åka hem pga det var visning på lägenheten. Skulle kännas mysko att vara hemma när det är okända folk som går och gransar vårt boende.. Så jag fick glida omkring lite, förbi pappas jobb en sväng och sa hej. Sedan hem och inta liggposition i soffan, ryggen orkade inte mer. har sen dess inte fått mycket gjort, glott på tv och njutit av eftermiddagen..

Oskar ska till götene ikväll och pilla på leksaken, jag tänkte försöka ta en promenad i snön och sedan kanske gotta mig framför en film?!




Vi hade planerat att åka till stockholm nu den 5 mars också, båtmässa.. Men givetvis upptäckte jag att jag ska jobba. Trist. Hade sett fram emot en helg där. Kanske åker helgen efter de?

visning och ridning

Idag är det visning på lägenheten. Innebar storstädning igår, fräscht och fint här hemma nu. Jag ska bara torka av golven nu, går passa på så det kan torka när ingen är hemma.  Jag ska kasta mig iväg till stallet, ska ta mig en ridtur i snön. Underbart! :) lite dåligt samvete för att jag inte rider lika mycket som förr och att han blir stående mycket på vintern. Andra ställer av sina hästar på sommaren, de ser jag absolut ingen anledning till. Det är ju bästa tiden att ha häst, och givetvis hösten! 

Ska till tandläkaren kl 2, spännande spännande. Vanlig kontroll och de borde väl gå fort antar jag. Blöder mycket från tandköttet, det är tydligen vanligt när man är gravid?


Nja, jag borde kasta på mig ridkläderna och dra iväg.

oj trötthet.

Slut i kroppen. Ögonen vill bara blunda och ryggen värker. Har under dagen städat & tvättat, skönt att få det gjort och det är alltid skönt att få favoritkläderna rena. Har rensat lite i min gaderob, eller rensat och rensat. Jag kan inte slänga några av mina kläder, aldrig aldrig. Har sjukt mycket kläder, egentligen. Fast nu har jag INGENTING! Får inte på mig tröjorna och byxorna var bara att glömma för längesedan, jeansen blev nerpackade i kartonger fort. Satte förävrigt på mig en skjortklänning förra veckan, och jag fick verkligen inte av den. Jag fick ringa oskar och kolla vilken tid han hade lunchrast för att jag vägrade klippa sönder den och behövde hjälp att dra.. Han tyckte givetvis detta var sjukt skoj, jag grät!

Herrn borde komma vilken minut som helst, handling står på vårt schema. Kylen är supertom, eko eko.



Lite bebisskriverier också; sparkar och dansar runt som hejsan, sällan lungt där inne. Undra om de blir såhär aktivt utanför magen också, isf kommer nog ungen klättra på väggarna samma sekund som den är ute.  :)
  Oskar gjorde en upptäckt igår! Min navel har börjat vända sig utåt!!! Jag trodde faktiskt knappt att de skulle ske eftersom den tidigare varit väääldigt djup. Men nuså ser den helknepig ut.   Magen växer förävrigt sjukt fort, har smällt till dom senaste veckorna, känner mig som en flodhäst.


Nu måste jag kolla lite i kalendern och försöka hitta en ledig helg(förossbåda) för en Ikea trip och kanske möjligen en visit hos oskars syster?  Sen springa ner och hämta upp tvätten.

helg på jobbet, yey!

Trodde nästan det skulle bli att bosätta sig på jobbet. VAD SNÖ! Jiiiisses.  Kaos i kommunen tror jag, vissa hemvårdsgrupper åker bandvagn. Hade vart sjukt spännande att behövt gjort de faktiskt! Men givetvis klarade vi oss galant, Tack godegud för fyrhjulsdrift! :)  Så helgen har innebärt jobb. Kan inte säga någonting mer roligt om vad som hänt, låter kanske supertrist?!

Natten tills idag levde bebis runt mycket, låg sömnlös länge! Och jag blir typ pigg när det håller på och bökar runt i magen på mig. Det har iof hållt på lika mkt på dagen och givetvis började det direkt nu när jag satte mig här på soffan, mysigt! 

 Jag känner att magen har exploderat de senaste veckorna, känner mig supertjock. Och nej, det är inte de att jag inte gillar magen utan att jag tycker kläder är hemskt att ha på mig. Mysbrallsen går varmt här hemma, oskars är favoriterna. Kvittar att jag har flera nya, hans snor jag ändå! Och inte på tala om hans goa luvtröjor?! Men hur skoj är sådana kläder att gå ut i. Njaa, inte riktigt så skoj. Skulle verkligen behöva ett par jeans till. Men jag är lite för snål tror jag. Kommer inte direkt ha användning för dom efter! hrmpr?! jag ska allt få tillbaks min riktiga kropp, fort. Ska bli en fruktansvärt massa promenixer och ridning hela våren och sommaren. Längtar så efter att få rida en ordentlig hopplektion och ett svettigt dressyrpass på mig världsbästa häst.

Oskar hade fixar lite när jag kom hem. Men disken stod kvar, känner nu att jag inte ens vill gå ut i köket och kolla  på högen..  Så därför verkar kvällsmaten bli köpepizza ( känns inte bra att erkänna det efter mitt klagande om att bli större & fetare) Karaktär liksom?! :|


Nu ska jag springa och kissa för typ hundratusende gången idag. Och sedan försöka pussa och krama på min kära sambo

semla och hallonpaj

Oskar hämtade mig på jobbet igårkväll och han hade en semla med till mig! WIHO! Så väl hemma tog jag en snabbsnabbsnabb dusch för att hinna inta soffan och hinna se "solsidan". Smaskade i mig semlan och konstaterde at min svärmor gör dom gooooodaste semlorna i hela världen.  Somnade tidigt, är ju ingenting vettigt på tven trotts at det var fredagskväll?! :S

vaknade upp av oskars hemska larm imorses, han skulle upp och jobba. Jag blev klarvaken och kunde absolut inte somna om.. Så nu har jag sett på nyhetsmorgon och ätit hallonpaj till frukost, SÅ HÄLSOSAMT! och jag misstänker att oskar åt typ 5 kanelbullar till frukost eftersom de låg en tom fryspåse i köket..

Dagens planer är luddiga. Det är "klass två varning" Undrar lite vad de betyder? Har iaf förstått att man bör hålla sig inne..  Pappi har öppet varv på sitt företag och jag får nog ställa upp och gå dit en sväng. Han pratade om att de fanns en flytväst till bebis som jag fick om jag ville ha den.. 
  Och ikväll är det jobb som står på schemat, sådär lockande i snöstormen! Kunde knappt ta oss ut med bilarna från parkeringarna igår. Hoppas verkligen det går bättre idag.  Ska ta en promenix med mormors hundar på rasten också, om dom nu vill gå ut i kylan.

Dags för att kanske göra sig en smörgås och ladda upp inför dagen.


på g till jobbet

Jag borde inte skriva nu, jag hinner absolut inte men det är roligare att skriva här än att anstränga mig och plocka ordning i köket.. 
 börjar jobba om 25 minuter, pappa får äran att köra mig dit idag pga oskar har bilen och ska iväg till götene ikväll och pilla på sin nya leksak; en gocart.  Killar?! ...

Imorrse vart jag uppe med tuppen och tog en promenix bort till mamma som offrade sig att hänga med mig till guldvingen för att lämna lite prover. Gick smärtfritt och fort! jag är väldigt lättstucken.
 hade en såå mysig dam som stack mig idag, hon gav mig massa komplimanger för min mage(vilket jag inte förstår varför men) och hon tyckte den var liten för att vara så långt gången. Tack gud för de, jag har nog med problem över att vara såhär stor.. Och större kommer jag väl bli!

Hem och lagade mat, stina kom och det bjöds på kyckling i grön curry. verkades uppskattas. Hon va brun å fin efter 2,5 veckor i thailand. Lyckomänniskor! Skulle också behöva en utlandsresa nu..

Ska nog passa på att kasta mig i solariumet ikväll efter jobbet, vadå kanon jobbförmån?! Inte solat på länge och det behövs verkligen nu. 
Hoppas ni får en bra kväll och helg medans jag sliter på jobbet!

LEDIG!

Äntligen en ledig dag. Skulle egentligen gått och lämnat prover på guldvingen här på morgonkvisten men det flög helt ur mitt huvud, hoppas på att dom har öppet imorgon.  Vaknade innan nio, lite irriterad över att jag alltid vaknar tidigare än vad jag vill och behöver när man faktiskt får sova ut..

Syster kom hit igårkväll, vi såg en film och latade oss. Jag somnade och vaknade lagom tills filmen var slut, jag är otroligt trevligt sällskap.

Ska strax dra på mig lite kläder, bädda ordning sängen och sedan ut på middag med pappa (tror jag)..



 Mitt bra humör jag vaknade med idag försvann ganska fort.

jobb och matlagning

gjorde städdag på jobbet, enbart städa.. Låter inte kul och är inget vidare heller! Men dagen gick fort, känner av i kroppen att jag inte riktigt är lika smidig som förut. Om jag någonsin varit smidig vet jag inte riktigt men?!
Kom hem tidigare än jag trodde, superskönt.  Jag hade för mig att farsan och jag bestämde lunch idag men icke, han skulle ut och käka med andra. Så jag fick trist åka hem och länga ihop middag, KASST!
  Oskar hade tagit fram köttfärs så jag har kastat ihop en lassange, hoppas den blir lika bra som sist jag gjorde de. Nu kommer väl visserligen herrn gå i taket när han ser att jag har kidneybönor i den och sitta och peta i maten som ett litet barn..


Nej, dags att ta ur den ur ugnen och försöka stoppa i mig lite mat.




Får skicka några stora gratulationer till Malin & Johan som äntligen fått sin lilla WILMA till världen. Grattis Grattis!

Oj, så trött!

är så trött, så trött, sååå trött nu. Sovit kasst, mycket ovanligt. ville bara skrika och å ligga på mage och sova, men icke icke det funkar inte alls. Oavsett med hur mycket kuddar somhelst. Bara att gilla läget antar jag.
  jobbat och kom precis hem. ryggen värker lite och jag har nog i stort sett bestämmt mig för att bädda ner mig en liten stund och njuta av eftermiddagen.  ska antagligen hjälpa johanna att måla om sen, får se om min rygg orkar de för den spökar hela tiden!

jao, blir jobb imorgon också, ledig torsdag och sedan fullt upp med jobb heela långa helgen. Känns ganska OK ändå, oskar är nog nöjd att jag jobbar kvällarna så han kan liga hemma framför tvspelet utan att ha mig tjatandes hemma!

Var på MVC igår, allt var kanoners! följer kurvan perfekt. Så nu har jag uppenbarligen ingenting att gnälla över, eller hur oskar?!  jag tycker jag flåsar lätt, men ungen trycker väl på ALLT!
sfmåttet; 23cm
hjärtslag;130/min



Är sockersugen nu. Och det är tomt på godsaker här hemma.. Eller finns ben&jerrys i frysen men den gillar jag icke, oskar får äta upp den(vilket jag inte tvekar på att han gör). chips ligger på bordet men dom smakar äckelpäckel.
på jobbet fick vi semeltårta idag av chefen, gulligt av henne! Ganska smaskigt var det också! :-)  Ska nog gå och länsa skåpen nu!


helgen är över..

känns sådär att de den gick fort! Lediga helger är alltid skönt! :-)  Nu är det jobb hela veckan + helgen, inget lockande får jag nog erkänna. Men det är bäst att jobba på, vet ju inte direkt hur det går senare.  

i helgen har vi tagit de lugnt och skönt. fredagskvällen låg jag nerbäddad och såg på avatar, klart sevärd film! fanns så mycket att titta på hela tiden så jag tror jag kommer vilja se den yttligare en gång. Vi somnade tidigt, slut efter arbetsveckan.  Lördag, gick upp hyffsat tidigt för att bege oss på äventyr i götene. SKIDÅNING! Vi mötte upp erica & tony hos svärföräldrarna och gick mot elljusspåret, gick finfint för oss alla med längdskidorna. Vasaloppet nästa?! Hade fikapaus i snön, mysigt.

Hem till svärföräldrarna igen, oskar tvingade med mig på skootertur. in och fick middag, gottigottgott! Sedan var oskar bara tvuuuuungen att ut och köra rallybilen en sväng, jag följde med. känns att jag blivit större, det bilbältet var lite klurigt att få om mig. :O

På hemvägen stannade vi hos mamma & ola i källby, fikade och pratade. Sedan tog vi oss i kragen och åkte hem för en vaaaarm dusch efter en heldag ute i kylan.

Söndag, allahjärtansdag. tog de lilla lugna. Åkte och handlade, kylskåpet ekade. tog med thaimat hem, mummsade. Passade på att se alla avsnitt av "solsidan" till middgen, hur skoj är inte de programmet?!  :-) Namnproblemen känner vi igen, väääääldigt mycket.





Kan berätta att jag lider av halsbränna, sjuuuuuk halsbränna.  Så tacka vet jag samarin!  I lördagsnatt var de värrst, var uppe och trodde jag skulle dö..  Oskar stensover även om jag springer upp och ner typ tusengånger varje natt! :)  Sen börjar de bli en gnutta jobbigt att ta på sig strumporna, och skor som behöver knytas undviker jag gärna nu. Tacka vet jag mina goa springdojjor som bara är att kasta på sig. 


Nu ska jag fixa lite här, ska till BM idag och sedan direkt iväg för att jobba kväll.  Vet inte om jag jobbar imorgon eller inte?! tokigt när man skriver annorlunda på alla scheman.

tanken som räknas

När herrn i huset kom hem idag fick jag en "låtsas bukett" med rosor. Inte illa va?! :)
hade varit lång kö och det orkade han inte med. Jag får lov att erkänna att jag tycker han är bäst!
 

ensam kväll, han åkte till götene. Jag är nog febrig, äcklig och vidrig halsbränna har jag också. Ska köpa mig en pizza och bädda ner mig framför avatar, spännande att se vad jag tycker om den filmen.


äntligen fredag

Som jag längtat! trodde knappt jag skulle komma upp ur sängen imorrses, mått kasst sen igårkväll. Känner mig hängig, ont i kroppen, huvudvärk och febrig! Hur kul är det inför helgen?!

på jobbet gick de iaf OK, trotts hängigheten. Nu känner jag mig helt död. Skulle verkligen uppskatta en helkroppsmassage, en pizza, bra film och en stor godispåse inför kvällen. Undra hur herrn känner inför det? tror dock han skulle iväg till götene. avskyr att vara ensam när jag känner mig krasslig, blir ynklig gånger tusen!

funderar på att krypa ner under täcket och kika lite på tven., som förövrigt inte visar ett enda vettigt program på dagtid, eller kvällstid heller!



alla hjärtansdag på söndag. Då är det exakt hundra dagar till datumet BF, milstolpe får vi väl kalla de iaf?  Skönt att vara under hundra dagar kvar sen! ungen lever annars loppan hela tiden, kickar ofta mot min blåsa. gärna när jag äntligen lagt mig skönt på kvällarna, verkar vara lite elak?! 
 

drar ut på't...

Kom hem för en timma sen ungefär. slängde förbi pizzerian och köpte med en kycklingrulle hem, hade jag absolut gjort mig förtjänt av efter dagens arbetspass.  Nu sitter jag här i soffan, som fastklistrad?!?
Ska hoppa in i duschen, torka av golven och plocka bort lite prylar och bråte innen mäklaren kommer för värdering. Sedan ska jag iväg på "jag vet inte vad" med en gammal vän, någonting jobbrelaterat vet jag men har inte fått mer detaljer än det. Spännande!

Är dock sjukt trött, sovit kasst inatt och antagligen haft feber. Känner mig fortfarande lite krasslig och konstig i kroppen, har fan inte tid att gå och bli sjuk nu heller!  Tack godegud att de är helg, ledig helg framförallt efter morgondagens arbetspass. 

Nu ska jag leta efter någonting gott, sockerbehov!


KLART!

äntligen klart här hemma!


vecka 26

Barnet: Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram.Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.
Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.



Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.


arbete och hemmafix!

oskar berättade lite glatt imorses förmig att det låg en "att göra lista" i köket och jag fick mer än gärna fixa sakerna på den..  precis vad man vill vakna upp till ;-)
Jag ska faktiskt vara lite snäll och göra hälften av sakerna iaf, jag vågar inte ge mig på att borra upp eluttag osv.  börjar jobba vid 15.30 och det är jag inte de minsta sugen på egentligen. Två kvällar irad nu framför mig, bara bita ihop. Jag slipper ju faktiskt vara hemma när oskar och pappi ska grejja här hemma och stöka ner.

Föresten, vi satte upp gardinstången igår somjag hade rivit ner. Jag förklarade för herrn att de vore bäst att göra två nya hål eftersom de inte kommer funka annars osv. MEN NEJ, han skulle ha på sitt vis, och han fick helt enkelt göra som han ville. Vad tror ni hände inatt?! JO, gardinstången har ramlat ner igen. HAHAHA. snopet!

måndag, igen.

Veckorna går tokfort!  Sov länge, drog mig i sängen och njöt av att få ta ordentligt med plats. frukost i soffan och lie tvblegande, aldrig någoning bra på tv!
Bestämde mig för att ta tag i städningen. lyckas på något sätt riva ner hela gardinstången i vardagsrummet, kaos! sedan tavelrammen runt tven, den lyckades jag iaf få tillbaks helt på egen hand. Blev tusen gånger trevligare här hemma nu när det är städat och de mesta av byggdammet är borta.. verkar omöjligt att få bort sånt?!

Johanna kom förbi, jag lagade lite middag och vi fikade även supergoda chockladrutor som hon hade köpt med sig. Tackar tackar för mysigt sällskap under eftermiddagen! Jag insåg i samma veva som johanna drog hem att jag hade tvättid, sprang ner med all hemsktvätt och nu är de sista i torktumlaren.. Oskar har lovat att hämta det sista, jag har ont i ryggen och känner mig slö..  Har också bakat hallongrottor, men det verkar strört omöjligt att få sådana bra?! Ska unna mig en sådan nu och kanske en päronsplitt, annars är äter nog oskar upp dom!


Ha en bra kväll!
Kajsa aka kossan.

arbete, slöat och middag

jobbade dag, hemskt att pallra sig upp tidigt ur sängen imorrse. Oskar spelade tvspel i princip hela natten lång?! och jag har blivit helt knäpp och sover dåligt om han inte ligger och tar upp typ hela sängen..

Efter jobbet har vi slöat och bjöd in oss själva till mamma på middag, smidigt och enkelt att slippa laga mat själv! :-)
nu målar herrn, sista köret med dendär nedrans "halldelen" i lägenheten. mäklaren kommer för värdering på torsdag, är ni intresserade kan ni snart kicka hemnet.

Väntar på att han ska bli klar så vi kan slänga oss i soffan för att se film, söndagsmys! är ledig imorgon, HÄRLIGT! ska storstäda och tvätta, sådär skoj..




lördag igen!

Hur skönt är det inte med helg igen?! :-)

gårkvällen var de "fredagsmys", vi gick ner till affären eftersom oskar ville ha dricka. Kom hem med en låda päronsplitt som vi festade till fredagen i all ära med! Han var förävrigt dålig igår och var hemma hela dagen, jag var ute på lite ärenden och sen bjöd vi hem mamma på lunch. 
rolig som jag är på kvällarna så somnade jag skönt i soffan redan vid 22 tiden igårkväll, kvällen har väl knappt börjat för alla andra vid den tiden?! hehe.

Idag började Oskar jobba vid nio. jag kunde inte somna om och gick upp ch åt en enooorm frukost, brukar vanligvis inte gilla frukost. Begav mig till älsklingen i stallet för att ta en runda, vi begav oss ut barbacka, skönt att få lite värme på rumpan av hästen.. Hittade en stor åker som jag briljant tänkte att vi skulle rida rakt över, och jag manade på lego, visade sig vara extreeemt mycket snö. Han fick pulsa fram ordentligt och lyfta på benen! Riktigt mysigt var de! :) Han verkade dock tycka att jag borde valt en annan väg.

Nu har jag värmt upp min frusna kropp med en glödhet dusch, och nu väntar jag på middagen i ugnen. gubben fixar och donar så fint här hemma. Han är ju bra söt den godingen! Ska hjälpa till lite nu och senare iväg för att jobba kväll, mindre lockande när det är så fint väder. Hade velat ut och ha picknick i snön..

Ha en toppen lördag!


snart helg.

ska jobba hela helgen, dödstrist som det känns nu. men det ger lite mer klirr i den tomma kassan!
 lyckades tvinga med sarah att handla förut, så nu är kylen och frysen lite påfyllda. Ska kasta upp lite kyckling så jag kan koka ihop en gryta sen, O behöver matlåda inför morgondagen.
han åkte förövrigt till götene nu, grinig och verkade ha en USEL dag. de smittade och nu känner jag mig som en riktig bitterfitta.

  en sak jag är nöjd över är väl vagnen vi inhandlade igår. Och tro de eller ej, den är lila!


Nu tänkte jag krypa ner under täcket och se på lite tv, kanske ta en powernap?! :-) 


ärtan är galen?

nu överdriver jag inte, ärtan har levt runt i min mage heeeela natten. H*n har antagligen haft disco och dasant runt. Många hårda sparkar och jag har legat sömnlös. 
varit uppe och gått runt varje halvtimme men ingenting har hjälpt!  Det är fruktansvärt mysigt att känna alla rörelser och sparkar men det verkar vara så att den har galen dygnsrythm?!  lite små frustrerandenär man är supertrött, sambon stensover bredvid och man bara inte vekar få somna.  ärtan kommer väl bli som Oskar, alltid ha på sitt sätt.

 ätit lite polkaglass till frukost, ska börja måla här hemma nu!


vecka 25 (IGÅR)

Gick in i vecka 25 igår.


Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

sjukt mätt!

jobb - stallet - förbi oskars jobb - hem. och väl hemma, vad skedde då? Jag stensomnade! vem uppskattar inte att få ta sig en liten nap på eftermiddagarna liksom? Oskar är kvar på jobbet än, han fixar med bilen. Därför lyxade jag till det med att köpa en pizza och en stor kall cola!  Åt nog lite väl fort, för jag fick grisont i magen efteråt. Så jag intog liggposition på soffan igen och zappade igenom alla kanaler. Aldrig någonting bra på tv längre?! :S
 
trodde jag skulle jobba imorgon men icke, var tydligen ledig imorgon IGEN och jobbar torsdagen. Hade förväxlat dagarna. Vad sjuttsingen ska jag nu göra på min lediga dag imorgon?! trist att vara ledig när man inte har något att sysselsätta sig med. Får se om jag får sambons tillåtelse att måla väggarna som nu borde vara färdig spacklade?!

Nu ska jag ta mig en dusch och hålla tummarna för att oskar kommer hem snart så jag har någon att tjata på!

trist!

ledig dag och jag har egentligen mest haft tråkigt.
                  Har målat trösklarna. fixat lite i köket och nu ser allt bättre ut. Ska tvinga oskar att spacka den stora väggen yttligare en gång ikväll. Nu är han i götene och spelar fotboll med grabbarna och så vare de någon filur som skulle komma och köpa en av hans rallybilar.  Jag har en tröskel kvar att måla, kanske blir kvällens 2do?  mor kommer strax förbi på en kopp kaffe, undra vad hon tycker om mina nymålade trösklar?! :-) 

Går in i vecka 25 imorgon, sjukt vad det går fort. Idag har det varit full aktivitet i magen konstant, mysigt mysigt! Oskar la huvudet på magen igår för att prata lite med gulleplutten där inne och fick två sparkar tillbaks, hur mysigt är inte det?!  Och att vi två helt plötsligt ska gå och bli föräldrar, lustigt. Konstig känsla! tror ej det någonsin går att sätta ord på det. 


nej, borde slå på kaffet..
Bjuder på en gammal bild på mig.
             


välkommen

första februari!   Jisses vad det snöat under gårkvällen och natten! Känns som våren är lång bort, väldigt långt bort..

sussat riktigt bra inatt, nyss pallrat mig upp ur sängen. Har planer på att bege mig fram till stan med Sarahs sällskap idag, men känner jag henne rätt sover hon många timmar till. Tänkte kanske unna mig någonting skoj i klädesväg eftersom jag inte gjorde det i helgen (?) kanske köpa något sött till busen i magen också.. 

under dagen har jag också endel som behöver bockas av på min "2 do" list
- spackla väggen.
- måla rören i badummet
- slipa väggar.
- dammsuga
- diska
- fixa alla kläder som ligger huller om buller.


                                Dags för att börja vakna till och få någonting gjort denna dagen.


  • RSS 2.0