sista januari

Sista dagen i denna månaden då. Går fort framåt nu, tack för det! Nu längtar jag efter vår och värme.
Imorrses pälsade vi på oss ordentligt, fick ett utbrott över att mina termobyxor inte längre gick att knäppa runt min feta mage! jackan har också blivit trång...  Begav oss mot Götene, hämtade oskars snöskoter samt tony och erica. körde ner mot sjön för att åka skoter, den startade givetvis inte då så vi tog oss en promenad runt på isen. Mycket snö och frusna tår. hemfärd = vände och backade fast i nedförstbacke, oskar måste alltid göra på sitt sätt och vägrar lyssna på andras förslag. Vi fick gå ut och putta på och kom sedan loss!  Åkte hem till svärföräldrarna och åt middag, riktigt smaskigt så det tackar vi så mycket för.

Nu har vi slått på en film, riktigt superkass! Fattar ingenting, oskar ligger mest och suckar och verkar heller inte riktigt förstå.  Jag är ledig imorgon, så skönt! Nu ska jag försöka kramas med min käraste!

en kall lördag.

Kallt ute! vaknade av att Oskars telefon ringde kvart över 8 och att han blev super irriterad. VEM FAN RINGER PÅ EN ANNONS KL 8 EN LÖRDAGSMORGON?! Vissa människor har ingen hyffs!
 Vart lika bra att pallra sig ur sängen, slänga i sig lite frukost och bege sig mot stallet.  älsklingen stod och väntade vid grinden och verkade supernöjd över att få komma ut på en ridtur.. Trist att behöva brodda av och på hela rackarns tiden nu bara! Kallt och härligt ute men framförallt väldigt lugnt! Lego vart piggelin och ville mest springa på!

Jag hann knappt komma innanför dörren innan pappa kom förbi med våra trösklar han fixat, nu ska dom bara målas och monteras. Hoppas på att min händiga karl tar tag i det snarast! Och han är förövrigt inte hemma, undra vart han håller hus?!

funderar och funderar lite till om jag ska bege mig fram till stan en sväng, skulle vara gott med en fika och kanska unna sig någonting fint?
   Ikväll ska vi äta tacos och ha myskväll! Slutar säkert med att vi sover gott på soffan, inget ovanligt här hemma direkt. Tänkte kolla upp om de finns någon bra film också.


ÄLSKLING




jag har världens goaste häst.
vilken kärlek! <3


Fredagsmys!

Äntligen fredag!

kom hem tidigt från jobbet, beslöt mig för att göra lite nytta här hemma så jag målade om elementet i badrummet. Nu är det kritvit! ska slänga på en omgång färg ikväll också och försöka ta det i köket också. Helgen blir lugn, ska njuta av att vara ledig. Ikväll ska oskar till götene ensväng och fixa med en av rallybilarna medans jag ska gå och titta på systers handbollsmatch, heja heja!
Imorgonbitti ska jag ta mig en härlig ridtur i snön, få lite egentid och frisk luft. Ska försöka hinna med en fika hos johanna också, längesedan!  Söndag har jag lovat oskar att vi skulle hitta på någonting roligt så nu ska vi tydligen ut och åka snöskoter på sjön, läskigt..

ska jag ringa Oskar och berätta att den bruna barnvagnen fanns inne och att vi fick bestämma oss snarast. Jag har smått börjat ge upp hoppet om att få den lila.. Men Oskar kanske kan ändra sig!?
 
Har förövrigt kommit mer snö idag, jag känner mig lite bitter över det. Längtar tills våren och sommaren nu, få sola och åka ut på sjön. 
 

Slänger in en bild på mig och Zarah(plastsyrran) från tylösand i sommras :-)

Kort och enkelt inlägg

Skriver ett kort inlägg nu, mina ögon går i kors.

Jobbade till 16.15 och njöt av att lägga mig för grillning i jobbets solarium, härligt med lite färg. Åkte raka vägen hem till mamma för att låna hennes badkar och få ha lite "egentid". stängde av mobilen och skulle precis börja fylla på det glödheta vattnet. Vad sker då? Jo mammas mobil ringer, jag svarar " MEN KAAAJSA, vart är du?!" skriker oskar,, hm ja.. super orolig för att jag inte varit hemma efter jobbet tydligen? Sött!
 
 Hade tydligen lovat att vi skulle åka och köpa spackel och sånt skoj. Det var bara att strunta i badet och bege mig hemåt för att hämta upp karln! Blev massa skit inköpt, bland annat färg till elementen osv. Kan vara skoj om allt är fint när vi ska sälja den nu, kontaktade mäklare igår.

Vidare till mataffären, storhandling. Hemskt rörigt i mitt huvud! nu har vi iaf en supervälfylld kyl med massa godsaker i! oskar kom förövrigt in i vardagsrummet nu med chockaldbollar, ska nog snylta en..

Fick även en blogg award av malin, Löser det under helgen :-)
Och Jag passar på att svara på ditt tips här malin; ang havandeskapspenning. Jag skall ej ta ut någon, jag jobbar sålänge som jag orkar. Har ej slutdatum för mitt vik. Och jag har en riktig sugerdady till pojkvän som försörjer oss väldigt bra om jag mot förmodan inte skulle kunna jobba senare! :-) Vill spara så mycket som möjligt på mina "föräldradagar" tills lillen har anlänt.

KOOOOORS i taket, blev inget kort inlägg. Somsagt chockladbollen och duschen för min del nu!

känner mig som en

bitterfitta och har gjort de i flera dagar.. sover dåligt, jobbar långa dagar och skulle verkligen behöva en ordentlig massage och ett bubbelbad! Skönt att det bara är två arbetsdagar tills min lediga helg, ska njuta varje minut! att jag inte sover bra beror på lillen i magen, jag har ALLTID sovit på mage och kan inte sova på något annat sätt. Jobbigt när oskar vänder på sig på kvällarna och intar den oberhört sköna positionen på mage och med armarna under huvudet, jag blir avundsjuk och min bitterhet byggs på. Vaknar mitt i nätterna av att jag omedvetet försöker lägga mig på mage och att lillen blir förbannad och kickar ordentligt!   Får dåligt samvete att jag skäller och snäser på Oskar när mitt humör är såhär lågt och hemskt. Tur att han är förstående och låter mig gnälla!<3



Snöstorm idag, om vi kan kalla det storm?! jag har verkligen tröttnat på vintern redan. Oskar och jag ska iaf ut och åka skidor någon dag, kan bli underhållande att se honom åka på längden! Och min, flodhäst som jag känner mig som.
Ska försöka få med honom upp till kinnekullebacken och släppa ut honom i nedförsåkningen, vilket han typ aldrig provat?!


Pappa var här precis, han skall hjälpa oss fixa trösklar. Har inte haft snygga sådana sedan vi la nytt golv här hemma, nästa vecka målar klart här och sedan är det bara för fastighetsmäklaren att komma och värdera vårt hem. Ser fram emot flytten, ska bli skönt att få större. Få ett barnrum att inreda och framförallt att få ett badkar, i love it!

Nu ska jag ta en dusch, skölja bort mitt bittra humör och försöka bli trevlig tills herrn i huset kommer hem från götene! Och han borde förövrigt komma nu på stört, jag känner inte för att vara ensam och deppig längre!

inte besviken?

Jag kanske borde vara besviken och mer ledsen än vad jag är. Men tyvärr, jag kan inte påstå att du känns som en stor förlust i mitt liv just nu.. förr vart du en stor del i vardagen och viktig för mig, otroligt att det kan ändras under så kort tid som det faktiskt handlar om!? 
   Vissa vänner är nog inte menade att stå vid ens sida föralltid.



Tacka vet jag min underbara Oskar.
att han orkar med mig när jag är bitter och arg.
Kärlek!

oj så längesedan.

Syster lånade min laptop förra veckan och har därför knappt suttit vid en dator. Nu sitter jag vid Oskars iaf, gillar inte att sitta vid den eftersom stolen är sjukt obekväm och tangenterna låter.. Tack vet jag min fina laptop!

Helgen kan man sammanfatta ganska snabbt; jobb. ovanligt att jobba helger när man jobbar inom vården.. Hmp?!
 Gjorde långdag igår också, vart helt slut i huvudet när jag kom hem. Njöt av att krypa ner i sängen tidigt igår!  Idag har jag iaf en härlig ledig dag, ska dock tvätta hela dagen och vi ska hinna till banken kl 13 för att ansöka om lånelöfte osv.  Sen ska jag överaska oskar med att fixa ordning lite i "hallen" eller vad vi ska kalla utrymmet. Måste dra ner alla tapeter eftersom vi ska måla om där till helgen och sedan kasta ut lägenheten på annons. Så om någon vecka finns våran lya på blocket.. Så alla ni som behöver en lägenhet, KÖP?! 

Fick mina leggins jag beställt från Hm igår ( var ej med i paketet sist), ska prova dom sen. Ljusa och snygga till våren! Och på tal om våren kan jag berätta att jag är sjukt trött på snön nu! jag som vanligtvis älskar snön och vintern, skidåkning och att rida i snön.. ja, inte detta året! Jackan sitter tajt, ridkläderna är inte bekväma, halt på vägarna när man jobbar .. you name it! Så våren är välkommen, och snälla våren KOM FORT!


Gick förövrigt in i vecka 24 idag. Oskar kände första sparken i lördags =)


föräldrapenning?

Har fått det goda rådet att kolla upp sådanthär trassel i tid. Igår kände jag mig förvirrad ang barnvagnsdjungeln, idag känner jag mig helt dum i huvudet och allt pga föräldrapenning?! Testade på försäkringskassans fiffig chatt dom hade via nätet, blev irriterad för det knappt gick skriva och det dröjde sjukt lång tid tills man fick svar. Ringde upp och ifrågasatte hur de funkar med lägstanivå och hur mycket man behöver tjänat för att komma över lägsta nivån osv. Massa frågor och enbart KORKADE svar. Blev superirriterad, jag började snäsa åt tanten jag pratade med, märkte ganska fort att hon tappade tålamodet och jag slängde på luren med "tack för den usla jävla hjälpen då"..  Ringde upp Oskar, tack godegud att han orkar lyssna på mig när jag är på vreshumör och enbart skäller på alla! Han löste det hela med att lugna ner mig och ringde en bekant som jobbar med just föräldrapenningsfrågor.  Nu ska jag bara kolla upp vad sjutton jag haft som årsinkomst förra året, kolla och försöka räkna ut vad jag kommer tjäna fram tills bullen i ugnen är färdig jäst..  Och det är inte särskillt lätt, etersom jag går på 75% vik och timanställning utöver det..  Någon som kan förutspå framtiden och se om mina kollegor kommer vara sjuka mycket och hur mycket jag kommer tjäna? NEJ, jag gissade också att det inte fanns någon sådan!

jesuskristus, irritationen är på topp. Ska slänga i lite mörk hårfärg i huvudet och diska. Oskar ska ta kort på våran lya iväll för att slänga ut den på blocket.. Nu är det säljdags! Vi ska till banken på tisdag för att fixa med lånelöften, here we come nya lägenheten!  Känns ganska avlägset dock, ska flytta i mitten på maj.. Oskar kommer väl få lösa det mesta, det är då knatten är beräknad så jag kommer väl vara fet som en ko och mest sitta och peka vart allt ska vara ( som den sanna bitterfittan jag är)..


tjugo över åtta, redan?

Kändes som jag sov 5 minuter inatt, klockan ringde på tok för tidigt. Bara att stiga upp och kila iväg till jobbet, vilket jag faktiskt tycker är skoj! Har otroooligt trevliga kollegor och man gör alla goa gamlingar glada. Stack till stallet efter jobbet, vet skulle komma kl 15. Kom hon? NEJ?! gillar inte att stå och frysa i onödan. Erika kom, min goa tjej som rider lego åt mig och tog överväntan på vet och hovslagare. Hon är guld värd som ställer upp så mycket!

Begav mig hemåt för att slänga på mig lite fräscha kläder och invänta herrn, vi skulle bege oss till trollhättan för att kika på barnvagnar. Och jisses, nu är jag mer förvirrad än vad jag vanligvis brukar vara. Vi stod som två fån och glodde. Personalen var inte riktigt så hjälpsam som jag hoppats på, vi bad efter en stund om hjälp och en helt ofräsch tjej hjälpte oss lite snabbt. Vi hade i princip bestämt oss för en Brio Happy. Eller jag hade gjort det, och givetvis tjatade jag om den lila som stod inne i hörnet i affären. Oskar har gjort ganska klart för mig nu att jag kan ge upp lila vagn. Verkar som hans önskan om en brun vagn går igenom.. känner mig purken!  Vi åkte från överby utan att vara särskillt mycket klarare över barnvagnsdjungeln.

Till middags blev det den avancerade maträtten "varma mackor" och nu ska jag fixa ordning en skål polkaglass. Hoppas det går någonting skoj på tven ikväll, jobbar kväll imorgon och tänkte unna mig en ordentlig sovmorgon. Kanske kolla upp om mamma är ledig så hon kan komma hit på en fika. Resten av helgen är det jobb, tror Oskar tycker det är skönt att jag jobbar helgen så han slipper mig hemma ibland :-) 

http://www.leenks.com/link250905.html    Kika korten på länken, ganska roligt! Sånna länkar skickar Oskar varje dag typ!


Barnvagns val?!

Finns miljoner barnvagnar verkar det som. Och vi känner oss en gnutta förvirrade! Jag är fast besluten av att vi ska ha en lila barnvagn, herrn i huset totalvägrar och vill hellre ha brun. Båda kan offta sig att kanske gå med på någon svart eller grå om det finns någon som faller oss i smaken..
 Här kommer iaf tre bilder på vagnar. Två Brio och en Focus, Skoj om ni kommenterar och övertygar oss om att den lila är ett kap! ;-)












vecka 23


Du är på dag 155 av 280. (55,4%).
Du är i vecka 23.
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 25 maj 2010
Du har 125 dagar kvar till beräknad förlossning.


Barnet:  reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk. Din bebis väger ca 500 g och är 20 cm lång. Den fortsätter lagra fett, men huden är fortfarande alldeles rynkig. Nu utvecklas bukspottskörteln som producerar insulin och hormoner. Insulin är viktigt för din bebis produktion av blodsocker.


Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Viktökning omkring 5 till 7 kg, om inte mer. Livmoderns mått är mellan 21 och 24 cm från pubisbenet och livmoderns topp. När livmodern växer trycker den mot urinblåsan och du blir kissnödig oftare. I denna period kan en del gravida drabbas av graviditetsdiabetes.


sjukt trött.

Gårdagen vart lång, extreeeemt lång. Jobbade 7-11, hem en sväng för att käka och en powernap på soffan, tillbaks till jobbet 13.15 för att jobba ända tills 21.30.  Tror ni jag var trött när jag kom hem?! Oskar låg och tittade på film med megahög volym när jag kom innanför dörren, kände mig som världens gnällkärring när jag tvingade honom att sänka och stängde dörrarna till vardagsrummet. Tog en varm dusch och kröp fort ner i sängen! Somnade skönt men har resten av natten haft hemska mardrömmar, om bla hemskheterna i haiti och andra konstiga saker..  Drömmer väldigt mycket sedan jag blev gravid.

Gick upp vid tio tiden, ätit lite och hamnat här en sväng. Nu ska jag diska vårt berg vi har i köket och sedan dra över lägenheten med dammsugaren, Man får in såmycket småsten i hallen när det är grusat ute!

Igår fick jag mitt paket från HM, efterlängtat! Byxorna vart toppen, skulle faktiskt vilja ha dom i den mörkare färgen också. Kanske kan fjäska med herrn lite? Dom satt snyggt och var struprör. för vem fan vill ha utsvängda byxor?! Urk för alla gräsliga mammakläder alltså! Det vart några tshirts med i paketet också, lite stora nu men om man fortsätter bli tjockare och tjockare så kommer dom snart passa:-)
Fick en hög kläder av en vän, men dom får hon nog tillbaks, inte använt dom och kommer säkerligen inte göra det heller. Jag är shopaholic och kommer köpa mer.. men tack ändå Johanna!

Siter och småväntar på att min chef ska ringa, hon ringde igår och erbjöd mig ett vik på 75%. Och hur glad blev jag då?! :-) Får lov att säga att hon är og den vettigaste människa i en chefs position som existerar. (förutom min pappa, han är alltid bäst)

Nej, nu ringde herrn och undra så allt vart OK. Dags att plocka ordning. Är bara 3½ timma tills han kommer hem från jobbet, jag verkligen älskar ljudet av när han vrider om nyckeln i låset och säger att han är hemma. MYS! Men jag har ju också världens bästa sambo ;-)

Kvällshandling

Oskar har nyss kommit hem från fotbollsträning, om man nu kan kalla det träning på deras nivå?! Ett gäng killar som lallar runt och spelar pricken?! haha! Han ska plågas och hårdträna med mig sen när kickboxaren i magen har kläckts.  Men gissa vad han gör när han kommer hem?! Han kastar siga svettiga kalsonger mot mig, försökte pricka mig och missade. Puckopojkvän är vad han är! hehe.  Nu har jag iaf tvingat honom att ta en snabbdusch, inte för han vet vad en snabbdusch är. Nu har han redan stått där inne i 10minuter och sjunger glatt för alla våra grannar! Men jag får lov att säga att han är världens bästa sambo!  haha nu hörde jag att han slog sig! SKADEGLÄDJE!


sovit så gott!

Vi somnade tidigt igår, alltid skönt! Blev en film och muffins dag igår, såg "Sommar med Göran" och den får väl OK, vi fick oss några goda skratt iaf. Direkt efter den slog vi på "Planet 51", finns inte så mycket att säga om en, smårolig..

Har haft härliga drömmar inatt! Oskar fick i uppgift att ringa och väcka mig tidigt så jag skulle kunna ringa mvc för att kolla upp när sjuttsingen vi skulle dit eftersom jag har superkass koll på allt just nu. Han kom ihåg att ringa, vilket blev en chock för mig. Kvart i 8 satt jag spikrakt upp i sängen med telefonen i handen för att ringa "-vi har telefontid från 8.30 bla bla bla bla.."  JAHA, det var bara till att sitta kvar spikrakt upp för att inte somna om innan och missa telefontiden. Fick iaf tag i dom vid 8.50 tiden, alltid svårt att lyckas ringa dit. deras telefoner går verkligen varma under telefontiderna! Fick prata med en supertrevlig dam och min bitterhet över att inte få sova försvann ganska fort!

Kastade iväg telefonen igen och somnade om, såååå skönt! Då väcks jag av telefonen, två gånger dessutom! Jag borde stängt av den, Efter detta pallrade jag mig upp, fixade lite frukost och nu hamnade jag här.. ovanligt?

Dagens planer är luddiga, har ont om planer överhuvudtaget. Funderar på att kolla om far vill luncha med mig? Ska dra över lägenheten med dammsugaren också, blir smutsigt fort..

På tal om lägenheten, Vi måste kolla upp lånelöfte osv. Om allt går ur vägen med mor & olas husköp så köper jag och min käraste hennes lägenhet. Trivs superbra där vi bor nu, det är fint här och allt funkar MEN när den lille ploppar ut ( Ja, den ska bara ploppa ut. smidigt och enkelt) så kan det vara smidigt att bo på första våning och ha barnrummet fixat.  Så, Håll tummarna!
 Jag skulle vilja trolla och flytta med en gång. Vet ju inte direkt hur mycket jag kommer kunna hjälpa till att bära prylar osv sen. Känner mig redan superstor!  Och idag ska jag rensa ur min gaderob, så ni som är ibehov av kläder är välkomna hit! Har väldigt mycket med prislapparna kvar på, hemskt att erkänna!

Tack och hej!


helgen, i stora drag.

fredagskvällen anlände Maria. Visade henne Lidköping och vi tog en sväng förbi min älskade häst. Åt lite middag och bara tjatade, riktigt mysigt att träffa henne igen. Senare släppte jag av henne hos Kim där hon planderade att spendera resten av helgen.

Lördagen; klockan pep toktidigt här hemma. Oskar skulle jobba, vilket jag förträngt. Blev superpigg och krabaten sparkade glatt, verkade tycka att jag också borde klivit upp. Lyckades iaf somna om en bra stund till medans min stackars man fick jobba.  Ola och mamma om och hämtade mig sen vi skulle ta en riktigt snabbvisit på stan. Min jakt vad en ny bh! Och tro mig, jag fick utbrott i provhytten. Ingenting passar längre?! Jag beslöt mig efter en stund plågandes att jag skulle ge mig ut på bh jakt en dag när jag kände att mitt humör var på topp istället.  Hittade iaf en tshirt, lång och bra! då blev mitt humör en aning bättre!  Mor & Ola skulle på husvisning, innan det skulle olas söner hämtas efter träning. Så dom bjussade oss "barn" på lunch och vi alla ville självklart åka med till husvisningen för att se vad dom är på jakt efter för typ av boende. Svårt att hitta parkering utanför, tokmycket folk utanför så vi gick inte ens in. Dom hade kollat på ett hus tidigare somdom verkade fastnat lite för..  Och tro mig, jag håller tummarna för att det blir husköp för deras del! Det innebär att jag och oskar köper mammas lägenhet och äntligen får bo på första våning och ha ett barnrum att fixa med..

Lördagskvällen så blev det bowling och middags på harrys för att fira tony som bev yttligare ett år äldre i fredags. Det var såååå gott med mat, det blev soprent på min tallrik. Det jag inte orkade åt min hungrig sambo upp, eller han var på mångas tallrikar.  När vi kom hem somnade vi fort, mätta och belåtna!

Idag blir de en skön och lugn söndag!



Fredag. Veckans bästa dag?!

Sovit sjukt uselt inatt. Har magont, eller jag vet egentligen inte om det gör ont utan är kanske obehagskänsla? Tror jag ska försöka få tag i min bm och prata lite med henne, alltid vara på den säkra sidan!

har förövrigt skrivit en lång "2-do list" åt migsjälv idag. Därför borde jag tatag i allt och börja fixa.

förövrig blev det lite färg i håret igår. Men somvanligt får min hårbotten en annan färg än resterande hår, och ja jag förstår att det beror pga utväxt. Men nu hade jag knappt någon! Oskar tyckte jag skulle färga det brunt igen, fort också för den delen. Och så blir det! Ska snart slänga i en brun färg, tror inte jag får bort de röda pigmenten men..  Syster orkade inte komma förbi och klippa mig igår och oskar hade nog totalvägrat om jag satt saxen i hans näve. Han har ju faktiskt råkat ut för att bli tokfult klippt av mig en gång och någon payback klippning vill jag inte råka ut för! ;P
Tog saken i egna händer och klippte lite, blev toppen! Kan väl inte bli mycket annat är bra när man gör det själv?! jag skulle iaf aldrig erkänna om det blev dåligt, svälja min egna stolthet är jag inte bra på! haha!

6 timmar på mig att göra alla dagens bestyr, 18.00 anländer världens bästa maria till tågstation i lidköping. Hon har lovat att springa slowmotion och krama mig, lika romantiskt som på film! :) Så ska vi hänga och mysa innan hon ska på dejt ;)

impulskajsa...

min kära mor som är inne och läser här kommer blir tokig över detta inlägg. Hon tycker jag sliter på tok för mycket i mitt hår! Så mamma, om du vill skona dig själv; sluta läs nu.

Vill göra någonting mer mitt hår. Syster kommer antagligen och klipper mig ikväll, om hon orkade som hon sa. Annars får jag helt enkelt sätta saxen i oskars hand och hoppas på det bästa! (?) Funderar på om jag ska ge mig på en ny hårfärg också. Jag har haft alla färger som finns men jag är nog egentligen en riktig brunett, för det slutat alltid med att jag färgar håret mörkt.

Men nu är jag inne på att kanske köra lite mot rött. Och ja, mina vänner ni hörde rätt. RÖTT? jag menar inte knallrött för det är de få personer som passar i, ex maria som är vrålsnygg i rött hår. Utan på mig tänkte jag mig mer rödbrunt..  Är det en tokig idé?

Får ringa och rådgöra med några av mina kloka vänner! :-)


dagen

klockan är redan 11! hade ställt min klocka på halv 10, längre fick jag inte ligga och dra mig lovade jag mig själv igårkväll. Och tror ni jag lyckades gå upp?" Njaee, inte direkt.. stängde av mobilen och somnade om, väldigt skönt också för den delen. Nu har jag kastat i min frulle och sitter och ser på "sjukhuset" på tven.

Verkar vara finfint väder ute, ska ta mig en promenad bort till mamma och kolla om min lampa står kvar där. Behöver någonting nytt till fönstret i vardagsrummet nu när jag ska ta bort ljusstakarna, känns lite trist att ta bort allt faktiskt. ALlt blir så ljust och mysigt när man har uppe såntdär! Ska ta mig en ridtur i vintervädret sen också, härligt och uppfriskande!

Syster ska förhoppningsvis komma hit efter sin träning ikväll, behöver klippa mig. Har behövt detta ett bra tag nu, men jag undviker att gå till frisör för jag blir alltid så grymt besviken! Så därför överlåter jag de hela på min kära lillasyster. Hon får nästan fria händer med saxen i min kaluffs. Behöver egentligen bara toppas och då finns inte risken för att det kan bli så misslyckat?  

Ikväll ska jag bädda ner mig och kika på "new moon", som jag har längtat!!  Efter allt mitt tjat så har oskar äntligen laddat ner den. Borde köpa mig lite godis som jag an njuta med också.

Ska jag få gjort allt jag vill och behöver idag så får jag nog sätta igång nu!

Äntligen!!


en ängel kom och skänkte lite glädje åt mig, en räddare i nöden i min byxkris!! världens bästa mamma vill säga! :-) Hon köpte ett par byxor åt mig. Tack tack, tusen tack min fina mamma! 

Tog tid att hitta ett par vettiga mammabyxor faktiskt. Och tro mig, jag har letat som sjuttsingen på nätet och i affärer. Köpte några toppar, lite underkläder och ett par solglasögon också. Oskar tyckte nog att det var onödigt. Men han har inte problemet att hans kläder är försmå, han har iof problem med att någon annan i vår familj på två använder hans tröjor väldigt flitigt!  hans rent ut sagt "vidriga" strumpor kan han få behålla för sig själv! :-) 

Så nu hoppas jag på ruskigt snabb leverans från HM! :-) brukar vanligvis ta lite för lång tid enligt mig, men om jag håller tummarna riktigt hårt så kanske, bara kanske går det fortare!  


mys!

Skogen var dimmig idag. red barbacka, gör oftast inte det då min älskling har sjukt obekväm rygg! men idag vart de riktigt härligt att känna den goa värmen från hästen istället för en kall sadel. Det var halt och jag broddade inte ibak, det for helt ur mitt huvud. En stor eloge till Lego som går så lugnt och fint i halkan och när det ballar på under hovarna. älskar honom så <3
Min tanke är att rida så länge som går, som jag kommer av och på hästen utan problem. Magen är änsålänge inte ivägen. Och tack godegud att min häst är så snäll, är inte de minsta rädd för att trilla av eller liknande.

När jag kom hem så plingade det på dörren, tanken slog mig fort som ögat "tvtjänst".. Stängde av tven och smög tyst fram till dörren, kikhålet är bra att ha! Det visade sig att inte vara ett monster eller någon som ville få mig betala för tvlicensen utan bara kim. Han var ute och hoppade omkring på sina kryckor, stackarn! Så han kom in och har suttit och tjötat med mig i en timma nu ungefär.

När han gick så slog de mig också att jag var groteskt hungrig. Så därför ska jag åka och hämtapizza nu åt mig och min käraste som när somhelst borde komma från jobbet. Därför borde jag sticka nu!






tisdag. ONSDAG?!

Jag var bombsäker på att de var tisdag, tydligen fel. En dag hit eller dit gör väl inte särskillt mycket skillnad heller för den delen. Gått upp sent ur sängen idag, skönt att få breda ut sig ordentligt när oskar sticker iväg till jobbet! Planer för dagen ser ut följande; städa här hemma, inväntar någonting att packa ner våra julsaker i.. Ska även sticka iväg till älsklingen och ta en lång, härlig ridtur i kylan. Finns nog inget bättre än att få vara själv en stund ute i skogen med honom!

Igår var vi på babyproffsen, kikade lite på deras barnvargs utbud. Verkar finnas så mycket barnvagnar att man kan bli helt tokig! Vi verkar ha bestämmt oss iaf, eller ja.. Jag velar som vanligt (?!) 

Urk vad jag gäspar! Sover bättre nu än vad jag gjorde ibörjan av graviditeten då jag fick springa upp iprincip varje timme och kissa, nu räcker de oftast med 2 gånger per natt. Jag gillar det inte då jag är van att sova som en stock hela nätterna! Och het plötsligt har oskar börjat sova med mer kuddar än vanligt, Vi hade stora disskutioner för några månader sedan om att vi inte behövde ha 6 st kuddar i sängen och har därför slängt några. Nu helt plötsligt har vi 6 st i sängen igen?! Känns som jag knappt får plats!

Har kikat runt lite på nätet efter ett närliggande ställe att göra köns UL på, verkar vara göteborg som ligger närmast. På nyår tyckte vi att några av oskars vänner berättade om att det fanns något ställe i skövde som gjorde de, så det ligger på oskars ansvar att kolla upp. Idag har jag tom påminnt honom om de!
På vårt rutin UL så trodde barnmorskan att hon såg vad det var men ville inte lova helt. Och pågrund av vår, eller kanske rättaresagt min nyfikenhet så har vi bestämmt oss för att kika efter än en gång.

Namn har vi redan endel förslag på. Och vi har våra favoritnamn, men oskars namnförslag gillar inte jag och han gillar inte några namn på V. Vilket jag inte kan förstå.. För alla jag kommer på börjar fasiken på V! :S

Krabaten i magen verkar iaf må bra, det rör sig och sparkas flitigt. Oskar har ännu inte fått känna någon spark, lite trist men det kommer nog snart! 
             
En bild på vår bebis som gör tummen upp!
<3

lillen gör tummen upp!


en sambo till salu

Vi slogs om bilen, oskar vann.. Han hämtade mig efter jobbet, innebar att jag fick vänta i ute i kylan en hel kvart! Kändes som en evighet!  Han har pillat med sina fötter i mitt ansikte och jag HATAR hans äckliga sockar.. Denna gången var dom väldigt fräscha, ovanligt! ;P Igårkväll när jag skulle krypa till sängs snubblade jag givetvis över alla oskars kläder som han "måste" ha i en hög bredvid sängen och då råkade jag ta strumporna och lägga i tvättkorgen. Vilket resulterade i att han imorrses inte hade några strumpor, (förutom alla rena i lådan?!) Så vet ni vad oskar gjorde?! Han tar upp dom ur tvättkorgen och använder dom till jobbet! ÄCKELPOTTAAAAA!

Så somsagt, behöver någon en sambo som sällan diskar, undviker att gå ut med soporna och använder samma strumpor i flera dagar så välkommen att hör av er! Ibland vill jag bara sälja honom!

Fast jag får säga att han är oftast ganska bra, jag trivs med honom och får nog behålla honom ändå.  Ska bara träna bort alla hans konstiga fasoner ;-)


behöver vinna på lotto.

precis kastat i mig lite middag.. Hamnade här igen, brukar bli så?! Jobb ikväll, riktigt skönt att få vara ledig hela dagen och inte göra något vettigt.
Har iaf hamnat framför datorn endel idag och suttit och kikat kläder. Kom in på Ellos hemsida, brukar inte ens kolla där. Lyckades nu hitta en väldigt massa kläder som skulle vara kanonkul att få klicka hem! är iof i behov av byxor, lite svårt att tränga sig in i mina vanliga jenas nu. Och det är med sorg i mitt hjärta jag har lagt undan dom flesta.. Är bekväm och har kommit till stadie "mysbyxor".. Inte särskillt snyggt att gå omkring i får jag erkänna!
 
Hittade iaf chinos, LILA. och ett par i mer diskret färg också.. JG BEHÖVER VERKLIGEN BRALLOR! Alla gravidbyxor som existerar i affärer är så sjukt fula, ska man behöva sunka ner sig för att man blir fet?!   Ett par sandaler till sommaren i leopard och någon topp. Fanns riktigt söta kit till baby, sjupack bodys för en billig slant. kruxet är då det att min lilla shoppinlista blev bara längre och längre och pengamässigt stack de iväg lite mer än vad jag hade tänkt!  Jag antar att jag får avstå mitt shoppingsug nu och typ tusen år framåt eftersom de tydligen skulle läggas pengar på att fixa extraljus, byta kamrem och sån skit på bilen. ett nödvändigt ont, det förstår jag också... Men jag vill fortfarande göra roligare saker för pengar.
Så om någon vinner på lotto och inte riktigt vet vad ni ska göra för pengarna, ni kan ju alltid skänka en slant till en byxbehövande kvinna i nöd!
Behöver förövrigt beställa linser också.. FAN!

Dags att fixa disken och göra mig ordning för arbetet. Jag är på uselt humör, min rygg är hemsk. ursäkta för ett trist inlägg!


jobb.

imorses var de svårt att ta sig upp ur sängen och ta sig iväg till jobbet. Oskar hade bestämmt sig för att köra mig eftesom han behövde bilen till götene, gissa vem som lät bli det för att slippa gå upp tidigt?! Givetvis tröttheten själv, oskar!  Idag hade annars varit en härlig dag att åkt till stallet och varit ute i skogen lääänge.

Slutade 16.15, svängde förbi ica och köpte mjölk då vi givetvis glömde det när vi handlade igår. Fastän jag faktiskt hade skrivit en lapp! Slängde ner chockaldpudding och grädde i korgen, smarrig söndags efterrätt.

Åt en paj till lunch på jobbet, lax och spenat. eller ja, åt och åt!?! De var ärtor i den så jag satt mest och petade. Skriv fan ut att pajen innehåller äcklig skit om ni ska ha ärtor i FINDUS! SKÄRPNING! Så det blev middagstajm direkt när jag kom hem, rester från gårdagen..

Nu har jag sovit en stund på soffan, vaknade av att oskar satt vid min fotända. Och det gillade jag inte när jag behövdre sträcka ut min stela och feta kropp, så han blev beordrad till köket för att vispa grädde.  Våran kväll kommer nog tyvärr inte bli mer spännande än den är, oskar sitter som fastlåst i tvspel och jag sitter här och ugglar.  Blir sängs tidigt!


frusen!

Sov länge idag.. började putta lite försiktigt på oskar vid 11 tiden så han skulle vakna, och givetvis skulle han inte märka att jag väckte honom?! tror inte de funka, men upp ur sängen och började fundera på dagens planer. Jag bestämde mig iaf för att sticka iväg till stallet. Min älskling och jag tog en härlig ridtur i skogen, underbart med all snö. Mötte många rådjur, verkade i legos ögon vara köttätande monster! 

Efter stallet stack jag och Oskar hem för en snabbfika hos mamma, passade på att rensa ur mina gamla ridkläder som fanns kvar där.

Nu ska jag laga middag. Och oskar gillar egentligen inte den rätten jag ska laga men lillkillen måste lära sig äta grönsaker någon gång i livet, han är ju bara tjugosju år gammal! ;)


fredagsmys hos oss?

Vart uppe redan klockan 6 imorses för att ta en promenad med hunden. Förövrigt sovit superkasst pga lille goa hunden, han har legat mellan oss hela natten och tagit enorm plats. Nu är han iaf hemma hos morfar igen!

Dagen har förövrig spenderats åt tvättning, hur trist är det att pringa upp och ner i trapporna och slänga in maskin efter maskin?!

Åkte till svärmor&svärfar och blev bjuden på pannkakor, smaskens! Sen förbi morfar, lämna hunden och drack en kopp te.  Nu har vi bäddat ner oss i soffan! SKÖNT! :)


blåmäken!

Har som tidigare nämt varit och kollat upp min rygg idag. Fick en brutal massage på alla stora och härliga muskler.. Och den vart INTE skön alls, plågades ordentligt. Höger sida körde hon extra på eftersom min höft är helt fucked up. Och jag skojjar inte om jag säger att jag harblåmärken över hela kroppen nu! :S  Ser verkligen blåslagen ut och oskar får inte ens klappa påmig utan att jag tjuter nu.


Nog om smärta och gnäll. Vi har haft en riktig flötdag, onyttig mat två gånger. Började med pannkakor när Oskar kom från jobbet, sen nu på kvällskvisten blev det mcdonken. Och jag är hungrig IGEN?! 

Sitter och ser på "The breakup" nu, sett den förut och är väl ingen höjdare direkt. Funkar som tidsfördrift! Ska strax försöka få med hunden ut på på kvällspromenad, men han verkar ha somnat inne i sängen ihop med Oskar och tro mig, den hunden går inte gärna ut i snön när man kan ligga och gosa i sängen!!

Nattinatti!

helvetesmorgon!

Vaknade av sjukt onödigt sms! vände och vred mig i funderingar om jag kanske skulle orka gå upp och äta frukost.  Första jag upptäcker är att min sambo har ätit upp i princip allt bröd, fanns en ynka tunnbröds macka kvar åt mig. INTE NOG MED DETTA! oboysugen och irriterad så gjorde jag ett extreeemt stort glas med oboy, så rörde jag om med skeden och vits så går glaset av på mitten?! :S oboy över hela diskbänken och köksgolvet. Svor ganska många gånger när jag torkade upp röran! Då var de till att blanda ett nytt, valde med omsorg ett som var gjort i betydligt tjockare glas.  Klart! Gick in till soffan, satte ner smörgåsen och oboyen på brickan och vips så välter självlart helvetesoboyglaset!! nu har vi en oboytäckt matta här hemma, fräscht som fan! Då gav jag upp. Åt min smörgås utan någon törstsläckare, bitter och förbannad! Ringde och gnällde hos Oskar lite, hans dag kändes genast tusen gånger bättre sa han. Vilken stöttning!

Nu ska jag strax kila till Sirius för mitt besök hos Eva, massör. Hon ska kika på min rygg och höft för att se om jag är vanskapt eller vad kruxet är. Känns lite smålustigt att gå dit när jag inte haft ont på några dagar, eller rättare sagt sedan oskar brutalknäckte min rygg!

Nästa fredag kommer förövrigt världens finaste maria till lidköping. Världens bästa klasskompis genom tiderna, hon gjorde min ynka lilla tid i Karlskoga rolig! Hon ska möta en kille här, tänka sig?!  Världen är liten. VOre happy happy om det artade sig och hon möjligen skulle bosätta sig lite här halvt som halvt! :)

Nu får jag nog slänga på mig lite varma kläder och pulsa iväg.
Ska försöka ta en promenix till stan också för att köpa semlor, hörde att dom redan börjat med de!  Kanske är lite fjäsk i det hela med att köpa semlor också... Vill inte att min kära sambo blir tokig när han ser att det är oboy på mattan och några pyttefläckar på soffan :P

röd dag.

En röd dag i kalendern, HÄRLIGT! Gårkvällens middag blev över förväntan får jag erkänna, tror nog oskar vart lite chockad över att jag faktiskt anstängde mig som kock? Han även med ett besök hos svärföräldrarna igår också, oskars syster & son var där. Lek och bus en liten stund och sedan vart det att bege sig hemåt, i halkan och kylan. Främst åkte vi till dom för att hämta oskars pärla, rallybilen. För att när sjön fryser på här i Lidköping innebär de tydligen att alla bilintresserade åker ner till framnäs för att åka omkring och sladda på isen, uppenbarligen gör vissa det lite väl tidigt då vi redan haft två stycken som gått igenom.

Vissa delar av vår lediga dag har alltså spenderats med att åka rallybil på isen.. Hoppas inte vi skrämde livet ur lillen där inne! :)  Blev bjudna på middag hos mor, lyx. Och ja, resterande del av kvällen har spenderats i soffan. slökikat på en film och gäspat.  Oskar har redan krupit ner, han ligger säkert och kikar på tven i sovrummet. Och jag borde verkligen gå och lägga mig för jag är helt slut.



Tänkte bjussa på en magbild.
Halva tiden har iaf gått nu. RIKTIGT SPÄNNANDE!


ändrade planer.

Jobbade kväll igår och kommer då hem vid 21.45 på ungefär, slängde mig faktiskt i säng direkt.. Vridit och vänt mig hela natten, Oskar snarkar. Och det har jag inte haft något ont av tidigare, men sedan jag blev gravid så har fått superont av det. Är känslig för det mesta, eller jag var iaf det under början av graviditeten! 

ja, somsagt blev de ändrade planer för idag. Jobbade morgon, slutade redan 11. Och jag gnällde inte direkt över de utan stack direkt till stallet, min stora stora kärlek. Ruggigt kallt!  Kastade mig i bilen och åkte mot city, tyckte fläkten lät knepigt i bilen och hade ändå tänkt lämna den den sambon på hans jobb, vilket plus då att han jobbar på volvo. Jag tänkte ställa upp och ta cykeln hem så han stall cykla senare i kylan.  Det var tydligen inget fel på någonting i våran bil inte, tänka sig?!

Snällheten gick över och jag tog bilen iaf, vidare till mataffären. Ska laga lite smaskig mat till oss ikväll, suprise för Oskar. Jag är vanligtvid en USEL kock, eller jag tycker inte det är skoj och låter gärna bli att stå i köket. Blev ingen kvällstur för mig på jobbet, blir mys med Oskar istället.

Får passa på att skriva lite om krabaten inne i magen också; Han lever runt, mycket! Och ja, ni såg vad jag skrev. HAN. Barnmorskan på ultraljudet vi var på i dec tyckte att det såg ut som en pojk.  och huvudsakligen, bebisen mådde bra :)  Vi har funderingar på att åka till göteborg, där finns kliniker för könsbestämning. Jag tycker deffinitivt det är värt om slantarna! Plus att man får se krabaten en gång till! 

Nu är det dags för mig att diska och förbereda potatisen inför suprisemiddagen ikväll, känner att sängen känns lockande en sväng nu också. Blir nog att krypa ner en pyttestund och vila sen! :-)


måndag.

Ny vecka, väldigt skönt med sovmorgon. Hade svårt att somna om efter att sambon tvingat sig upp ur sängen, vred och vände mig länge. Har iof haft en ganska slapp och ledig vecka tillsammans med Oskar, helt slut och matt efter allt julfirande.

dagen kommer förövrigt vara ganska slapp, börjar jobba vid 15.30 tiden. Och imorgon gör jag delad tur, vilket ärde tråkigaste man kan göra tror jag. Blir spännande att se hur min rygg klarar jobba nu. Jag vet med mig själv att jag inte direkt ger upp i första taget utan går hellre och jobbar med smärta än att ligga hemma och gnälla.. 

Innan jobbet blir de en promenad till oskars jobb för att hämta bilen. lite halvbesvärligt när vi bara har en bil! Får väl iof inte klaga för mycket, vi bor mitt i stan och det går att cykla till det mesta. Min duktiga och snälla sambo brukar cykla till jobbet men när det är många minusgrader ute vill jag inte att han ska behöva frysa. 

Nej, dags att få lite sysslor gjorda!

God kväll!

lång och småtrist dag.
njöt av att ligga kvar i sängen länge, gjorde ordning frukost åt käraste. Sedan begav vi oss ut i kylan för att åka och kolla på ett hus. Jag hade stora förväntningar och de visade sig ganska snart att dom var lite väl stora.  sommarstugekänslan slog mot mig direkt när jag såg huset, galet mycket furu inne i köksavdelningen också. Men jag måste erkänna att när jag stod i "vardagsrummet" och tittade ut över den snötäckta åkern och alla härliga träd i trädgården, solen och den blå himlen kunde jag nog inte låta bli att bli lite förälskad i stället ändå..
Huset låg väldigt öde, men vi har väl tänkt att vi vill bo på landet bland djur och natur. Älgar var de första dom nämde, fanns gott om älg. Och älgar är för er som inte vet en av mina stora rädslor, vet inte vad de kommer ifrån och är antagligen en ruggigt barnslig rädsla.  Vi tackade för oss och sa att vi skulle disskutera, tänka över och disskutera ytterligare lite till..

Tog lite omvägar hem för att kika på andra tänkbara ställen att bosätta sig på, när vi väl kom hem tog käraste tag i matlagningen. fisk, smarrigt! fixade och donade lite här hemma, tiden går konstigt nog fort av att inte göra vidare värst mycket. Somnade på soffan en liten stund, alltid skönt att ta power naps!

Nu på kvällskvisten har jag varit hos antonia en sväng och fikat. Hon beger sig tillbaks till norge inatt, julledigheterna verkar rusat förbi dom flesta.. 

Har sluppig ryggsmärtor idag, Thank good!  För er som inte vet så har jag en liten krabat i magen, och "han" är väl anledningen till mina hemska smärtor i ryggen.
tro sjuttsingen att vårdcentralen förövrigt inte gjort någonting åt de, läkaren kollade inte ens på min rygg.  Så jag fick ta saken i egna händer, eller rättare sagt; Min mamma tog saken i egna händer. Nu ska jag få en massage på torsdag, och sen får vi se om de blir kontakt med ostiopat eller liknande.

Nu är det nog dags för mig att zappa genom kanalerna på tvn och sedan krypa ner hos min kära sambo.


  • RSS 2.0